بازدید امروز : 288
بازدید دیروز : 42
تا به حال بیشتر وقت ها بیکار بوده ام. آیا غیر از اینه که عمرم تلف شده و گناه کرده ام؟
یکی از مهمترین مسائلی که در اسلام بدان بسیار تاکید شده « عمر انسان» می باشد ؛ چراکه عمر هر کسی سرمایه نقد او در بازار دنیا است که محدود و معین می باشد .
اگر چه اغلب مردم، « سال » را به عنوان واحد عمر مىشناسند و دوران زندگى خود و دیگران را با آن مىسنجند. امام على علیه السّلام « روز » را واحد عمر خوانده و دوران زندگى انسانها را با آن مقیاس اندازهگیرى نموده و فرموده است : انّما انت عدد ایّام فکلّ یوم یمضى علیک یمضى ببعضک. ( فهرست غررالحکم ) ترجمه : اى انسان، تو مجموع تعداد ایام زندگى خود هستى. هر روز که بر تو مىگذرد یک واحد از عمرت سپرى مىگردد و در واقع با گذشت یک روز، قسمتى از دوران حیاتت گذشته است.
از منظر دین , عمر انسان و بویژه دوران جوانی آنچنان مهم است که بنا به فرموده رسول خدا صل الله علیه و آله در روز قیامت انسان قدم از قدم بر نمی دارد مگر اینکه از چگونه سپری نمودن این ایام سؤال می شود :
رسول اللَّه صلّى اللَّه علیه و آله در این باره فرموده است : انّ العبد لا تزول قدماه یوم القیمة حتّى یسأل عن عمره فیما افناه و عن شبابه فیما ابلاه.
زندگی و عمر انسان فرصتی است برای توحید, خدایی شدن و قرب الهی, بنابراین انسان در صورتی احساس خسارت خواهد کرد که عمر خویش را در غیر از این راه سپری ساخته باشد. ان الانسان لفی خسر الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات. سوره عصر
ایمان و عمل صالح دو عاملی است که به زندگی انسان روح توحیدی می دهد و سعادت انسان را با خدایی شدن او تامین می کند. کسی که در مسیر توحید حرکت می کند هرگز احساس خسارت و زیان کاری و هدر رفتن عمر نمی کند و آرامش دارد.
رسول اکرم (ص) فرموده است که در قیامت هیچ بندهاى قدم از قدم برنمیدارد تا به این پرسشها پاسخ دهد: اوّل آنکه عمرش را در چه کار فانى نموده است، دوّم جوانیش را چگونه و در چه راه تمام کرده است. (الحدیت-روایات تربیتى ج2 ص323 ) و خوشا به سعادت کسیکه به شایستگی از عمر خود و جوانش بهره برده باشد .
دانشجوی عزیز ؛ چه بسا هر یک از ما بدلیل غفلت و یا جهالت نتوانسته باشیم از ایام عمر خود استفاده کافی را برده باشیم اما این امر دلیل بر ناامیدی نیست بلکه باید از فرصت های پیش رو بهره کافی را برد و با همتی مضاعف در مسیر زندگی تلاش نمود . امام صادق علیه السلام در این خصوص می فرماید : الایّام ثلثة، فیوم مضى لا یدرک و یوم النّاس فیه فینبغى ان یغتنموه، و غد انّما فی ایدیهم امله. ترجمه : ایام زندگى سه روز است:
اوّل روزى که گذشته است و برگشت ندارد، دوّم روز موجود است که مردم در آن قرار دارند و در اختیار آنهاست، باید آن را مغتنم شمارند و از آن استفاده نمایند، سوّم فردائى است که نیامده و تنها آرزوى آن را در دست دارند. (الحدیت-روایات تربیتى ج2 ص323 )
دوست عزیز محتوای سؤالات گذشته شما گویا آن است که شما توانسته اید دو مرحله مهم در زندگی خود ( یعنی اتمام تحصیلات دانشگاهی و خدمت مقدس سربازی ) را سپری نمائید که این امر خود گویای استفاده مفید از ایام جوانی و برداشتن گامهای بلند برای رسیدن به موفقیت های روز افزون می باشد ؛ با این وجود اگر همچنان تصور می کنید که می توانستید از فرصت های گذشته بهتر استفاده کنید اما این کار را نکرده اید و هم اکنون احساس پشیمانی می کنید باید بدانید اگر از فرصت های پیش رو به خوبی استفاده کنید به راحتی می توانید گذشته خود را جبران نموده و زندگی پربار و سعادتمندی را برای خود رقم بزنید .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید