بازدید امروز : 293
بازدید دیروز : 62
چگونه می توان خصیصه صبر را در خود تقویت کرد؟
پاسخ: اولا صبری که در دین و اخلاق توحیدی مورد تاکید است, صبر در راه خدا و خدایی شدن انسان است. زندگی فرصت خدایی شدن انسان است و در این راه آدمی با چالش ها و امتحان ها و ابتلای فراوان مواجه می شود که اگر صبر کند, پیروز وگرنه شکست خواهد خورد. این یکی از سنت های بزرگ الهی است که تحت عنوان سنت امتحان وابتلا مطرح می شود.
ثانیا, برای تقویت صبر باید خداوند را شناخت, معرفت خدا به صورت جامع و عمیق باعث می شود انسان عاشق خداوند شود و کسی که عاشق می شود, به طور طبیعی برای رسیدن به معشوق صبر می کند و حاضر می شود هر سختی ای را تحمل کند. موفق باشید.
احساس می کنم ایمانم ضعیف شده، برای تقویتش چیکار می تونم بکنم؟
پاس: متعلق ایمان باور توحیدی به خداوند و هستی است, بنابراین ایمان یعنی اعتقاد قلبی و عمیق به یگانگی خداوند و وحدت هستی و عمل مطابق با آن, یعنی عبادت توحیدی و یکتاپرستی. برای تقویت ایمان لازم است انسان معرفت توحیدی خود را تقویت نماید و در جهت گسترش توحید به صورت عملی در زندگی خود بکوشد. می توان گفت: با علم توحیدی و عمل توحیدی ایمان تقویت می شود. در این راه مجاهده با نفس و شیطان و دشمنان دین در عرصه سیاست و جامعه و مقاومت در راه خدا که همان جهاد اکبر و اصغر است, تاثیر فراوانی دارد. ضعف ایمان مهمترین عامل ارتکاب گناه و راهکار اصلی تقویت آن خودسازی و پاکی است. موفق باشید
اگر بخواهید کسی را با توجه به احادیث و جامعه امروز راهنمایی کنید که در تمام امور زندگی دنیوی و اخروی موفق باشد، چگونه راهنمایی می کنید و این فرد در ابتدا باید چه ویژگی داشته باشد؟
پاسخ: دوست گرامی . از نگاه اسلام و اخلاق اسلامی: مهمترین عامل و بلکه عامل انحصاری موفقیت انسان در زندگی روابط حسنه با خداوند است. معرفت ملموس خداوند و رابطه عمیق و نیکو با او و بهره جستن از عوامل هدایت مانند قرآن و ائمه ع عامل موفقیت انسان در زندگی است. در یک کلمه موفقیت مسلمان در کلمه ایمان خلاصه می شود. زندگی فرصت خدایی شدن انسان از طریق معرفت و یاد خدا است و انسان موفق یعنی کسی که در کنار تامین معاش و تشکیل خانواده و تلاش برای خوشبختی خود و خانواده, مومن, موحد و اهل ولایت و عبودیت است, در جامعه اسلامی نیز نقش موثری ایفا می نماید و برای سعادت خویش و جامعه نیز تلاش می کند. موفق باشید.
چگونه رفتارکنیم که به مرگ جاهلیت نمیریم؟
پاسخ: دوست عزیز. مرگ جاهلی معلول زندگی جاهلی است. اگر کسی بخواهد عاقبت به خیر و سعادت مند زندگی کند و بمیرد, عامل آن معرفت خدا و اولیای او است. زندگی فرصت خدایی شدن انسان از طریق معرفت و ایمان به خدا و اطاعت رسول خدا ص و ائمه طاهرین است. به تعبیر دیگر توحید و ولایت دو عامل حیات طیبه قرآنی است. عقیده و عمل در زندگی فردی و اجتماعی باید رنگ خدایی داشته باشد و تحت ولایت اولیای او اداره شود. اگر انسان اهل معرفت توحیدی خداوند و اطاعت او باشد و ولی حاضر و غایب زمان خود را بشناسد و اهل محبت و تبعیت از او باشد, حیات طیبه خواهد داشت و هرگز به مرگ جاهلیت نخواهد مرد.
آیا کسی که چندین گناه کبیره مرتکب شده باشد و یکبار توبه کند، کافی است یا باید به دفعات باشد و اینکه آیا توبه کردن مکان مشخص و خاصی دارد؟ چه موقع بهترین موقع برای توبه کردن است؟ آیا توبه با استغفار فرق دارد یا نه؟ اگر دارد از چه جهت است؟
پاسخ: دوست گرامی. کسی که مدتها بر خلاف رضایت و خواست خداوند که ولی نعمت او است حرکت کرده و از او دور شده, وقتی بیدار می شود و می فهمد که راه را به خطا رفته و تصمیم می گیرد که بازگردد و در مسیر خواست و اراده و رضایت الهی حرکت و راه و زندگی اش را اصلاح کند و به خداوند نزدیک گردد, توبه کار نامیده می شود. لازم نیست برای هر گناه توبه خاصی نماید, ولی راه جبران برخی گناهان مانند حق الناس با گناهان دیگر مانند حق الله متفاوت است. توبه واجب فوری است و مکان و زمان خاصی ندارد و استغفار یعنی طلب بخشش از خداوند, از ارکان توبه است.
چگونه می توان روح را بزرگ کرد و سعه صدر پیدا کرد؟
پاسخ: دوست گرامی. عامل اصلی و نهایی رشد روح و بزرگی انسان و سعه صدر, ارتباط با منبع عظمت و بزرگی یعنی خدای متعال است. هیچ عاملی مانند خداوند به انسان انرژی و قدرت و عظمت نمی دهد. برای این منظور باید سعی کنیم خدا را با وصف وحدت معرفت پیدا کنیم و به او ایمان صادقانه بیاوریم و در جهت رضایت او عملا حرکت کنیم. به هر میزان که انسان به خدای بزرگ نزدیک می شود و در راه خدا, با دشمنان خداوند و دین مبارزه می کند, بزرگ می شود و عظمت می یابد. تمام بزرگان دین از همین طریق به بزرگی رسیده اند و راه دیگری ندارد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید