بازدید امروز : 234
بازدید دیروز : 42
اگر کسی بگوید من همه احکام و دستورات اسلام و رساله مرجع تقلیدم را انجام می دهم و حتی مستحبات رو هم انجام می دهم ولی فقط همین یک حکم را انجام نمی دهم و به خاطر یک گناه هم که به جهنم نمی روم و یا اصلا این حکم به نظر من اشکال ندارد و خدا می بخشد، پاسخ چیست؟
عمل نکردن به یک یا چند حکم، از احکام دین عزیز اسلام، می تواند به چند دلیل باشد:
1- عدم آگاهی
2- تنبلی و کسالت
3- عدم اعتقاد
در خصوص مورد اول، در صورتی که شرائط برای کسب علم نسبت به حکم مزبور فراهم نبوده است، انشاءالله خداوند از سر لطف و کرم با چنین بنده ای برخورد خواهد کرد و امید بخشش وجود دارد. اما اگر فرد مورد نظر، در کسب آگاهی و علم به احکام اسلامی، کوتاهی کرده، یا علم به مسأله داشته، ولی در اثر تنبلی و سستی به آن عمل ننموده است، و یا خدای ناکرده عمل نکردن به حکم شرعی، از روی عدم اعتقاد باشد، در این صورت نمی توان بطور قطع بیان کرد که خداوند او را به جهنم نمی برد, مگر اینکه توبه کند و جبران نماید.
توجه به چند نکته در پاسخ به سؤال شما ضروری است:
- احکام و بایدها و نبایدهای دین، یک مجموعه ی به هم پیوسته می باشد و از هم جدا نیست و انسان با انجام واجبات و ترک محرمات، وجود خود را از نقص، به کمال می رساند. بنابراین عمل نکردن به هر یک از فرامین الهی و یا گرفتار شدن در هر حرامی – البته بصورت آگاهانه - در ساختار انسان، ایجاد نقص و کاستی می کند.
- گاهی اوقات کوتاهی کردن در یکی از وظایف شرعی، موجب از دست دادن بقیه ی اعمال و یا به عبارت دیگر، جسارت در انجام یک گناه و یا ترک یک واجب، ممکن است موجب انجام گناهان دیگر و یا ترک واجبات دیگر گردد.
- عمل به دستورات الهی، مقدمه ای برای رسیدن به عبودیت و مقام سلم و خضوع در برابر حق تعالی می باشد؛ لذا ترک یک وظیفه ی شرعی – آنهم با علم و آگاهی – انسان را از مدار عبودیت خارج می کند.
- شیطان شش هزار سال عبادت خدا را کرده، همنشین ملائکه الهی گردیده بود؛ ولی به دلیل سرپیچی کردن از حکم سجده ی بر آدم (علیه السلام) از درگاه حضرت حق رانده شد. البته این سرپیچی به دلیل روح استکباری بود که در درون شیطان وجود داشت و با امر بر سجده ی بر آدم، بروز کرد.
لذا برای پرهیز از گرفتار شدن به سرنوشت شیطان، می بایست با تلاش و کوشش مستمر از هر کوتاهی به خدای متعال پناه ببریم و با اقرار به تقصیر در درگاه الهی، مطیع اوامر خالق خود باشیم.
- مهمترین وظیفه ی یک مسلمان در ابتدای امر، عمل کردن به واجبات و ترک محرمات می باشد؛ لذا اگر انجام یک مستحب، انسان را از واجبی باز دارد، هیچ خیری از آن مستحب به وی نخواهد رسید. پس بهتر است شخص مورد نظر، ابتدا همه ی تلاش خود را صرف انجام واجبات و ترک محرمات کند و در صورت امکان به مستحبات بپردازد.
- در هر صورت ترک عمدی واجبات بسیار خطرناک است, در مورد نماز داریم که من ترک الصلاه متعمدا فقد کفر. کسی که نماز را عمدا ترک نماید, کافر شده است, ولی در همین صورت نیز اگر توبه کند و در جبران گذشته بکوشد, این خطر رفع خواهد شد.
پیروز و موفق باشید.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید