بازدید امروز : 83
بازدید دیروز : 549
چرا حاجتمان برآورده نمی شود ؟
از سوی معصومین علیهم السلام برای برآورده نشدن حاجات از سوی خداوند چند علت عمده مطرح گردیده است :
علت اول : آلودگی به گناهان می باشد .
نبى اکرم صلّى اللَّه علیه و اله فرمود همانا خدا مستجاب نمیکند دعاى بندهاى را که دلش مشغول لهو است زیرا که خداى تعالى میفرماید: «إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ» همانا خدا از پرهیزکاران میپذیرد. (3) مردى بحضرت صادق علیه السّلام عرضکرد که ما دعا مىکنیم و مستجاب نمىشود فرمود شما کسى را میخوانید که از او نمیترسید و نافرمانیش را میکنید چطور دعاى شما را مستجاب کند (ارشاد القلوب-ترجمه رضایى ج1-365)
در روایت دیگری نقل شده : گذر موسی علیه السلام به مردی از اصحابش افتاد که در سجده بود هنگامی که بازگشت باز همان شخص را در سجده دید فرمود اگر حاجتت بدست من بود هر آینه برآورده کرده بودم خداوند به او چنین وحی فرمود که اگر آنقدر برای من سجده کند که گردنش خورد شود از او نمی پذیرم تا اینکه از آنچه که ناخوشایند من است روی گرداند و به آنچه مطلوب من است روی آورد (گناهان کبیره شهید دستغیب)
در دوران امروز که دوران اباحه گری و گناهان با وجود امکاناتی همچون ماهواره و اینترنت در دل خانه ها نفوذ نموده است و مردم نیز از روی جهالت و یا ندانم کاری بسیاری از گناهان - همچون عدم رعایت پوشش اسلامی ، برقرار روابط نامشروع و شنیدن موسیقی حرام و ... - را برای خود حلال می دانند اولا توصیه می کنیم با مطالعه کتاب گناهان کبیره در این زمینه اطلاعات خود را افزایش داده خدای ناکرده اگر دچار گناه می باشید آنرا ترک نموده و زمینه استجابت دعای خود را فراهم نمائید .
علت دوم: چه بسا برآورده شدن حاجت در همان زمان به مصلحت فرد نباشد و برطرف شدن آن مشکل زمینه صدمات شدیدتر دنیوی و یا زیان اخروی را بدنبال داشته باشد ، لذا خداوند متعال برای مصلحت بنده اش دعای او را مستجاب نمی کند اما در قیامت خیلی بیشتر از آنچه که تصور می نموده برایش جبران می نماید ؛ امام صادق علیه السلام در اینخصوص می فرماید :مؤمن خداى تعالى را در حاجتى مىخواند خداى تعالى مىفرماید: اجابت او را به تاخیر بیاندازید تا آنکه صدا و دعایش را بشنوم و وقتى که روز قیامت شد خداى تعالى مىفرماید: بندهام مرا خواندى و اجابتت را به تاخیر انداختم و ثوابت چنین و چنان است و در فلان گرفتارى مرا خواندى من اجابت تو را به تاخیر انداختم و ثواب تو چنین و چنان است. در این هنگام مؤمن آرزو مىکند که اى کاش هیچ دعایى از او در دنیا به اجابت نمى رسید چون که ثواب نیکوى آن را مىبیند (آداب راز و نیاز به درگاه بى نیاز ص 166)
امیرمؤمنان (ع) در پاسخ به این پرسش که وقتى خداى تعالى در قرآن کریم فرموده!: «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ»غافر (40)، آیه 60.؛ «بخوانید مرا، اجابت مى کنم شما را»، دعاهایمان مستجاب نمى شوند، فرمود: زیرا در هشت مورد خیانت کرده اید:
1. خداى تعالى را شناختید اما حقش را چنان که باید و بر شما واجب فرموده بود، به جاى نیاورید. پس خداشناسى تان به کار نیامد.
2. کتابش قرآن را خواندید و به آن عمل نکردید.
3. به پیامبرش ایمان آوردید، اما سنتش را مخالفت نمودید.
4. گفتید که از آتش دوزخ مى ترسید، در حالى که هر زمان، بدن هاتان را با گناه به آتش نزدیک مى کنید.
5. ادعاى اشتیاق به بهشت نمودید و کارهایى انجام دادید که شما را از آن دور ساخت.
6. نعمت مولاى خویش را خوردید و سپاسگزارى نکردید.
7. خداوند به دشمنى با شیطان فرمان تان داد و فرمود: «إِنَّ الشَّیْطانَ لَکُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا» فاطر (35)، آیه 6؛ «شیطان دشمن شما است، آن را دشمن خود بگیرید». شما با زبان تان با شیطان دشمنى کردید، اما بدون مخالفت عمل، با او دوستى ورزیدید.
8. عیب هاى حرام را پیش چشمشان آوردید و عیوب خود را نادیده انگاشتید، و کسانى را به چیزهایى ملامت کردید که خود به آن موارد، به سرزنش سزاوارتر بودید.
با وجود این امور، چگونه دعاهایتان به اجابت رسد؟ اعلام الدین، ص 269 و 270.
علت سوم : خداوند استجابت دعا را به تاخیر می اندازد چراکه مناجات بنده اش را دوست دارد ؛ امام باقر- علیه السّلام- فرموده اند: بسا مؤمن از خدا حاجتى بخواهد ولى اجابتش به تأخیر بیفتد، چون خداوند صداى دعا و آواز گریهاش را دوست دارد. آنگاه فرمود: به خدا سوگند! تأخیر آنچه مؤمنین در این دنیا طلب مىکنند از جانب ذات اقدس الهى، از تعجیلش بهتر است، دنیا چه ارزشى دارد؟
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید