سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 2741575

  بازدید امروز : 119

  بازدید دیروز : 141

وبلاگ موسسه رستگان www.mrastegan.ir

 
سه چیز است که نشانه اصابت رأی است :خوب برخورد کردن و نیک گوش کردن و پاسخ نیکو دادن . [امام صادق علیه السلام]
 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: دوشنبه 90/2/12::: ساعت 9:13 صبح

ببخشید بیت چگونه بیت الله می شود؟ لطفا به صورت کاملا عملی توضیح دهید که من بیتم را با همسرم چگونه بیت الله کنم تا رحم تربیتیم الهی باشد یا هر کس از نقش ها و مسئولیت هایم در آن بیت وارد می شوند مثل بیت الله حالت محرم به خود بگیرند؟ متشکرم خواهشمندم سریع جوابم را بدهید؟
تصمیم شما برای تبدیل کانون مقدس خانواده به مثابه حریم الاهی ستودنی است. حرکت در این مسیر توجه دائمی شما به حدود الاهی را می‌طلبد که ان شاء الله با عزمی که در شما و همسرتان وجود دارد این کار ممکن خواهد بود. اما باید توجه داشته باشید که رسیدن به این هدف تدریجی است و باید با عزمی راسخ در این مسیر حرکت کنید.
اما برای رسیدن به این هدف مراحل گوناگونی پیش روی شما است لذا به این مطالب توجه کنید:
1- تبدیل خانواده، به یک خانواده موفق که زمینه رشد و شکوفایی حداقل در سه جهت برای اعضای آن فراهم باشد و حرکت اصلی خانواده در مسیر رشد و کمال باشد.

الف. بعد عاطفی:
یکی از مهمترین ابعاد وجودی انسان عواطف و هیجانات اوست. رشد بعد عاطفی در واقع زمینه ارتباطات بین فردی و اجتماعی افراد فراهم می کند و عدم رشد عاطفی باعث بروز انواع اختلالات خلقی و عاطفی را موجب می شود که از جمله آنها افسردگی و انزواطلبی است. مهمترین عاملی که در رشد عاطفی خانواده مؤثر است ارتباط عاطفی والدین است اگر در خانواده رابطه عاطفی میان زن و شوهر ارتباطی صمیمی توأم با دلسوزی و صداقت باشد همه روابط بین اعضاء خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد و مجموعه خانواده با یکدیگر روابط عاطفی سالم و سازنده دارند و در نتیجه زمینه رشد یادگیری مهارت های ارتباطی در این خانواده فراهم می شود و اعضا خانواده با یکدیگر یک ارتباط متقابل گرم و آکنده از مهر و محبت دارند و چنین خانواده علاوه بر این که از استحکام مناسبی برخوردار است اعضاء آن از نشاط، شادابی در روابط اجتماعی نیز برخوردارند و زمینه بسیاری از اختلالات عاطفی مانند افسردگی از بین می رود.
ب. بعد شناختی:
علاوه بر بعد عاطفی خانواده باید شرایط رشد فکری و علمی اعضاء خود را فراهم کند تا استعدادهای نهفته در هر کدام از اعضا در مسیر صحیح شکوفا شود و همه اعضا خانواده از نظر علمی رشد لازم را داشته باشند. مسؤولان خانواده یعنی والدین باید از همان ابتدا به سؤالات فرزندان خود توجه داشته باشند تا آنجایی که امکان دارد سؤالات آنها را بی پاسخ نگذارند و در صورت بلد نبودن از دیگران کمک بگیرند یا با مطالعه کتاب های مربوطه جواب سؤالات فرزندانشان را بدهند. علاوه بر این که باید مراقب تحصیل فرزندان خود باشند و زمینه رشد استعداد آنها را فراهم کند، ارتباط بین خانه و مدرسه باید حفظ شود و والدین با ارتباط با معلمین فرزندان خود در همان سال های اول پایه های علمی آنها را محکم کنند و علاوه بر این استعداد آنها را کشف کنند تا در مسیر صحیح علمی و در رشته های متناسب با استعداد، ذوق و علاقه آنها را هدایت کنند.
ج. بعد اخلاقی و دینی:
با توجه به این که باورهای دینی نقش بسیار مهمی در شکل گیری شخصیت انسان دارد و بر همه کارکردهای او در همه حوزه های فکری و عملی تأثیر می گذارد خانواده باید شرایط رشد اخلاقی و معنوی فرزندان خود را براساس معیارهای دینی فراهم کند. آشنایی کودکان از همان ابتدا با قرآن و معارف قرآنی، رعایت اخلاق و انجام رفتارهای سنجیده در مقابل چشم فرزندان، اهمیت دادن به انجام فرایش دینی مانند نماز، روزه و سایر احکام دینی و یاد دادن به فرزندان، معاشرت با خانواده های سالم و جلوگیری از ارتباط فرزندان با افراد ناصالح، مراقبت از دوستان و رفقا و همکلاسی های فرزندان، ارتباط داشتن با مساجد و اماکن مذهبی و شرکت در جلسات مذهبی همراه با فرزندان، دوری و اجتناب از خانواده هایی که به مسائل دینی اهمیت نمی دهند. تفریحات سالم، گردش های خانوادگی به محل های سالم، اهتمام به ورزش و کارهای هنری مورد علاقه فرزندان و بسترسازی برای رشد معنوی اعضاء خانواده از جمله ویژگی های یک خانواده موفق است.
2- داشتن خانواده‌ای موفق و نورانی مستلزم آگاهی و شناخت هر چه بیشتر از مسائل خانواده، مسائل تربیتی و اخلاقی، آشنایی با روان شناسی کودک نوجوان و جوان و آشنایی با مراحل رشد کودک و نوجوان و... و همچنین همت عالی و پشتکار در عمل کردن به راهکارها و مسؤولیت هایی است که اجمالا به آنها اشاره شد.
در این زمینه شما باید مطالعات فراوانی داشته باشید و در هر یک از امور فوق با استفاده از نظر کارشناسان ، بهترین منابع را مطالعه کنید. زیرا انجام کارهای دقیق نیاز به علم و آگاهی دارد که بدون آن ممکن نیست.
3- برای تعالی و تحکیم خانواده، برخوردهای شما و همسرتان با هم بسیار تعیین کننده است. هر چقدر این رفتارها بیشتر منطبق با موازین و دستورات اسلامی باشد ، شما بهترین کمک کار را برای بندگی خدا یافته‌اید و در نتیجه کانون مقدسِ خانواده شما گرم‌تر از پیش می‌شود. لذا به این نکات توجه کنید:
1. با مطالعه کتاب‏هاى مربوط به آیین همسردارى، چگونگى ایجاد ارتباط با دیگران و نیز شرکت در جلسه‏هاى آموزش خانواده، دانش و مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید.
2. با همدلى، هم‏فکرى، همکارى و مشورت با یکدیگر درباره مسائل مختلف، میان اعضاى خانواده روابط سالم پدید آورید.
3. هر یک از زوجین دیگرى را نزدیک‏ترین و محرم‏ترین فرد بداند و او را نیمه تن، حامى و پشتیبان خود تلقى کند.
4. با یادگیرى مهارت‏هاى ارتباطى نظیر به حرف‏هاى یکدیگر گوش کردن، احترام به نظرها و عقاید یکدیگر و تشریک مساعى و مشورت کردن - روابط خود را بهبود بخشید.
5. بکوشید، باایجاد کانونى گرم و صمیمى، تمام اعضاى خانواده - به ویژه زن و شوهر - مسؤولیت رسیدن به تفاهم را پذیرا شوند.
P}تا که از جانب معشوق نباشد کششى‏{E}کوشش عاشق بیچاره به جایى نرسد{P
6. هنگام اختلاف نظر یا سوء تفاهم، به جاى سرزنش کردن یکدیگر یا تفسیر نادرست، به شناسایى مسأله و یافتن راه حل آن بپردازید و در صورت لزوم کمک و مشاوره افراد با تجربه و متخصص را جلب کنید.
7. براى رسیدن به امنیت روانى وعاطفى در روابط زناشویى، داشتن صداقت، پذیرش، سعه صدر، انصاف و اعتماد متقابل را اصل اول قرار دهید.
8. در صورت به وجود آمدن هر گونه سوء تفاهم و سوء برداشت، در نخستین فرصت ممکن به حل و فصل آن بپردازید تا به فرآیندى مخرب و پیشرونده تبدیل نشود.
9. به هر طریق ممکن رفتارهاى مطلوب همسرتان را مورد توجه و تأیید قرار دهید؛ به گونه‏اى که همسرتان بفهمد برایش ارزش قائل هستید.
10. تشویق و تأیید و بیان نکات مثبت، به طور آشکار یا در جمع باشد و تذکر نکات منفى و انتقاد، به طور محرمانه و در تنهایى صورت گیرد.
11. براى خصوصیات و نیازمندى‏هاى یکدیگر، ارزش قائل شوید و در روابط کلامى، عاطفى، اقدام‏ها و تصمیم‏گیرى‏ها به افکار و خواسته‏هاى همسرتان توجه کنید.
12. اگر رفتار خاصى براى شما مبهم است، ساده‏ترین راه این است که از همسرتان هدف و علت آن رفتار را بپرسید و با روش مسالمت‏آمیز، صمیمانه و خوش بینانه موضوع را روشن کنید.
13. خشونت همسرتان را با خشونت پاسخ ندهید. خشونت را با سکوت پاسخ گویید و در موقعیتى مناسب؛ درباره مسأله مورد نظر به بحث و گفت‏وگو بپردازید.
14. بکوشید در سراسر زندگى - به خصوص در روابط بین خود و همسرتان - به جاى هر گونه پیش‏داورى یا مشاهده اشکالات و ضعف‏ها، نقاط مثبت و قوت را ببینید؛ به عبارت دیگر، به جاى توجه به نیمه خالى لیوان، به نیمه پر آن توجه کنید.
15. سعى کنید در برنامه ریزى براى فعالیت‏هاى اجتماعى، اوقات فراغت، دید و بازدیدهاى خانوادگى و نظایر آن، با یکدیگر مشورت کنید و از یک جانبه‏نگرى بپرهیزید.
16. در هر فرصتى که پیش مى‏آید، با همسر و اعضاى خانواده‏تان ارتباط کلامى و عاطفى برقرار کنید. شایان ذکر است زنان از صحبت کردن با همسرشان بیش‏تر لذت مى‏برند. بنابراین، مردان باید فعالانه به سخنان همسران‏شان گوش کنند و واکنش مناسب نشان دهند.
17. اگر هر یک از زوجین در شرایط خاصى، نمى‏تواند به سخنان همسرش گوش کند، باید صادقانه و صمیمانه این موضوع را به وى انتقال دهد و تقاضا کند صحبت کردن درباره آن موضوع را به فرصتى دیگر واگذارد.
18. هر از چند گاهى زوجین در فضایى محرمانه، محبت‏آمیز و صمیمانه به ارزیابى رفتار و روابط یکدیگر بپردازند و از یکدیگر بپرسند، چه باید کرد تا روابطمان بهتر و بانشاطتر شود؟
19. همیشه، در رویارویى با مسائل و مشکلات خانوادگى، خود را در وضعیت طرف مقابل قرار دهید و با قبول مسؤولیت خود و شناخت انتظارات متقابل به حل و فصل اختلافات روى آورید.
20. در روز یا در هفته زمان مشخصى را براى گفت و گو درباره مسائل و مشکلات و به اصطلاح درد دل کردن با همسرتان اختصاص دهید.
21. از داشتن نگرش‏هاى آرمان گرایانه و شاعرانه در مسأله ازدواج و روابط زناشویى و نیز انتظارات غیر واقع بینانه اجتناب کنید.
22. ارتباط زوجین باید از هر گونه سوء ظن و حدس نادرست وغیر واقع بینانه به دور باشد. اگر موضوع و مسأله‏اى ذهن یکى از زوجین را به خود مشغول کرده است، باید آن را به صراحت و صادقانه مطرح کند و درستى و نادرستى اش را با همسرش مورد بررسى قرار دهد.
23. هر یک باید زمینه‏هاى بروز سوء تفاهم‏ها و سوء ظن‏ها را از بین ببرد و از رفتارهایى که موجب بروز سوء تفاهم و سوء ظن مى‏شود، خوددارى کند.
24. هر یک از زوجین باید بکوشد با روان‏شناسى همسرش آشنا شود، تا بداند او به چه امورى بها مى‏دهد و نظام ارزشى‏اش چگونه است. براى مثال معمولاً زن به وابسته بودن، کسب امنیت عاطفى و مورد حمایت واقع شدن اهمیت مى‏دهد و مرد مى‏خواهد مستقل و خود مختار باشد و آزادى عمل را داراى ارزش مى‏داند.
25. زن و شوهر از مسخره کردن یکدیگر و گفتن سخنان طعنه‏آمیز و دو پهلو جداً پرهیز کنند.
26. از رفتارهایى نظیر متلک، تحقیر، سرزنش و به رخ کشیدن یکدیگر که موجب افزایش مقاومت‏هاى روانى در طرف مقابل است، جداً باید پرهیز شود.
27. در سراسر زندگى - از جمله در زندگى خانوادگى - بکوشید به نقاط مثبت، موهبت و نعمت‏هایى که در اختیار دارید بیندیشید نه به امورى که در اختیار ندارید.
28. از خطاهاى یکدیگر سریعاً بگذرید و خطاهاى همدیگر را تحمل کنید.
29. بایادآورى برخى ایام - مانند روز تولد، سالگرد ازدواج و نظایر آن - و دادن هدیه‏هایى هر چند کوچک (مثل یک شاخه گل) به طور نمادین عشق و علاقه خود را به همسرتان اعلام کنید.
30. خود را در برابر همسرتان آراسته و پاکیزه و جالب توجه نگه دارید و از پریشانى و وضع نامرتب بپرهیزید.
31. در انتخاب دوست و برقرارى روابط دوستانه و معاشرت‏هاى خانوادگى با زوج‏هاى دیگر، دقت کنید و این امور را با توافق یکدیگر انجام دهید.
32. از هر گونه رفتارى که به مرد سالارى یا زن سالارى مى‏انجامد، بپرهیزید.
33. خطاى یکدیگر را در حضور دیگران، فرزاندن، آشنایان، والدین یکدیگر و... بازگو نکنید.
34. هرگز همسرتان را با زن یا مرد دیگر مقایسه نکنید.
35. از رفتارهاى مطلوب همسرتان تشکر کرده، او را تشویق کنید و انگیزه تکرار آن رفتار را بیشتر سازید.
36. از تصمیم‏هاى نادرست و غیر منطقى و کلى‏گویى‏هاى منفى و شکل‏گیرى افکار منفى، درباره همسرتان شدیداً بپرهیزید.
37. حتى‏المقدور به قول‏هایى که به همسرتان داده‏اید، عمل کنید تا به سلب اعتماد و احساس فریب خوردگى نینجامد.
38. از نسبت دادن القاب و زدن برچسب‏هاى ناگوار و نامطلوب - مانند بدقول، زرنگ، شلخته، کله‏شق، یک دنده، لجباز و خودخواه - به یکدیگر پرهیز کنید.
39. در مواردى که غمگینى و افسردگى و یا عصبانیت زن یا شوهر، شدت مى‏یابد و احتمال اختلال در کار سیستم عصبى یا غدد درون‏ریز - به ویژه غده تیروئید - وجود دارد، در نخستین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از عادى بودن ترشح غدد - از جمله غده تیروئید - مطمئن شوید.
40. براى داشتن یک زندگى با نشاط و موفق خوب بیندیشید، وقت بگذارید، احساس مسؤولیت کنید، موانع ارتباط سالم را از میان بردارید و به عوامل ایجاد کننده روابط سالم توجه کنید.
4- نکته پایانی الگو گیری از خاندان عصمت و طهارت علیهم‌السلام در زندگی است. روش آن بزرگواران همواره چراغ راه و مسیر صحیح زندگی ما خواهد بود. این نکته کلیدی را فراموش نکنیم که در تمام مراحل زندگی متوجه باشیم که ایا این رفتار ما مورد رضایت اهل بیت علیهم السلام است یا نه؟ این ملاک خوب و سنگ محکی حاضر در رفتار ما است و به ما قدرت تصمیم گیری می‌دهد.
ان شاء الله در این مسیر موفق باشید و تاییدات حضرت ولی عصر ارواحنا فداه شامل حالتان باشد.

 

 

 


 
 
 
 

جستجوی واژه ها

 

حضور و غیاب

 

فهرست موضوعی یادداشت ها

بندگی[49] . خودسازی[46] . زندگی[44] . اخلاق[42] . عرفان[39] . سوال و پاسخ کوتاه[32] . سیاست[29] . نماز[27] . توحید[23] . خودشناسی[21] . اخلاق جنسی[18] . عشق[17] . گناه[16] . ایمان[15] . سوال و پاسخ کوتاه[13] . غفلت[12] . عبادت[11] . دعا[11] . اعتقاد[9] . توبه[8] . شناخت[8] . شیطان[7] . غیبت[7] . علم[7] . دنیا[7] . تربیت[7] . ازدواج[6] . احکام[6] . مذهب[6] . مرگ[6] . سیر و سلوک[6] . ولایت[6] . وظیفه[5] . معنویت[5] . ریا[5] . اجابت دعا[5] . خانواده[5] . توکل[5] . حجاب[5] . جامعه[4] . اخلاص[4] . امام زمان[4] . سلوک[4] . صبر[4] . عاشورا و عزاداری[4] . مراقبه[4] . عقل[4] . نماز شب[4] . نگاه[3] . والدین[3] . نهی از منکر[3] . غزلیات حافظ[3] . عادت[3] . عاشورا[3] . شوخی[3] . شرک[3] . ریاضت[3] . زیارت[3] . دین[3] . رمضان[3] . امید[3] . تبلیغ[3] . تصوف[3] . بصیرت[3] . انقلاب[3] . تفکر[3] . خدا[3] . حوزه و دانشگاه[3] . دروغ[3] . حیا[2] . حب دنیا[2] . حج[2] . خواب[2] . خداشناسی[2] . ارشاد[2] . تقوا[2] . حقوق[2] . چله نشینی[2] . توحیدی[2] . اهل بیت[2] . انتقاد[2] . انسان[2] . پرورش روح[2] . ترس[2] . اخلاق اجتماعی[2] . آخرت[2] . آرامش[2] . رزق و روزی[2] . دینداری[2] . ذکر[2] . رابطه با خدا[2] . زهد[2] . سعادت[2] . شخصیت[2] . شهادت[2] . شهوت[2] . سیر و سلوک[2] . شادی[2] . طلسم[2] . غضب[2] . فحش[2] . فکر[2] . فکر گناه[2] . قرب[2] . عمل[2] . عمل صالح[2] . عزاداری[2] . عزت[2] . گریه[2] . گذشت[2] . گناه و توبه[2] . معاشرت[2] . قلب[2] . کربلا[2] . کمال[2] . گوناگون[2] . هدف[2] . نماز صبح[2] . نفس[2] . مهدویت[2] . مهمانی . موسیقی . موفقیت . مومن . ناامیدی . نامحرم . نبوت . نسبیت . نفاق . نفرت . نفس اماره . نقش زنان . معیشت . مهار نفس . نماز قضا . نماینده،مجلس . همت و اراده . همسر . هنر . هو . هوس . واجب . نوحیدی . نیت . نماز جمعه . وحدت وجود . ورزش . ولایت فقیه . ولایت مداری . یاد خدا . کرامت، شفای بیماران . کربلا، عاشورا . لباس . لذت نماز . لعن . لواط . ماه رجب . مجادله . مجذوب، سالک . محاسبه . محبت . محبوبیت . محیط آلوده . مدپرستی، مدگرایی . کمال-خودشناسی-خودسازی . کینه . کم خوری . قلب سلیم . قهر . قیصر امین پور . کرامت . معرفت . معرفت خدا . معروف،منکر . معصومین . مسافرت . مسلمان واقعی . مصاحبه . گناهان صغیره . گرایش به بدی . گره در کار . عرفان کاذب . عریضه . عشق الهی . عشق مجازی . عصبانی . غذا خوردن . غرور . علم و عمل . عمر . عمره . قرب به خدا . قساوت . قضاوت . قطب . فنای فی الله . فیلم . قبر . قبولی عمل . قدرت . فطرت . فقر . غلفت . غم و غصه . طول عمر . ظرفیت . عاقبت به خیری . عبودیت . عجب و خودپسندی . شیعه . شیعه، شهادت طلبی . صحت عمل . صراط . صفات . صوفیه . طلبگی . طلبه . شادی و نشاط . شانس . سیره ائمه . سیاسی . سید حیدر آملی . سوال و پاسخ کوتاه 21 . شهید،شهادت . شناخت امامان . شخصیت ها . شرک . شکر . شلوار لی . سکس . سکولاریسم . سلامت . سلوک، عرفان، شیعه . سوء عاقبت . زیبایی . سالمندان . سالک، مجذوب . سختی ها . زبان . زنا . رابطه با دختران . رجبعلی خیاط . رحمت . رحمت خدا . دین داری . دین، وحی . خودسازی-رشد- . خودسازی-سیر و سلوک- . رضایت . رضایت خدا . رفاقت . روابط نامشروع . روزه . روشنفکر . آرزو . آرزوی مرگ . آزادی معنوی . ابتلا . آداب سلوک . احترام والدین . احضار ارواح . اخلاق اجماعی . اراده . اراده، گناه . ارامش . انتخاب، مجلس . امامان . امتحان . اعتماد به نفس . اعتکاف . اقتصاد . استجابت . استجابت دعا . استراتژی . اسلام . اسم ذات . اشک . اصولگرایی . تجلی . تجمل گرایی . تصوف و درویشی . تعادل . تغذیه . تفکر . پسر و دختر . پوشش . بصیرت- . بهشت، برزخ . بی نماز . بینش سیاسی . پائولوکوئیلو . پاکی قلب . پرخوابی . انسان، خوب و بد . انرژی . اهل بیت- . اولیای خدا . اینترنت . بخشش گناه . بخل .
 

مشترک شوید