بازدید امروز : 172
بازدید دیروز : 87
دختری 21ساله هستم و با اینکه به واجبات دینی عمل میکنم و از محرمات دوری اما همیشه احساس میکنم برای دینم کم گذاشته ام و این موضوع ناراحتم میکند لطفا راهنماییم کنید؟
پاسخ: عمل به واجبات و ترک محرمات از توفیقات الهی می باشد که نصیب هرکسی نمی شود. زیرا این خود اولین پلّه و گام در حرکت به سوی خداوند متعال و بهره مندی از قرب او می باشد. و در حقیقت پایه و مقدمه انجام مستحبّات و ترک مکروهات و حتّی هدفدار نمودن مباحات نیز همین امر است.
امّا این احساس شما، یک احساس مبارک و سازنده می باشد. اینکه بنده ای در عین آوردن تمام دارائی هایش و بذل آنها در خدمت مولایش، باز هم حالت سرشکستگی و کم گذاشتن داشته باشد، حکایت از مرغوبیّت آن بنده دارد. و این حالت بدهکاری, از صفات و ویژگی های اولیای خدا در سیر و سلوکشان به سوی محبوبشان می باشد. خداوند متعال در سوره مبارکه مؤمنون در توصیف آنها می فرماید: (و الذین یوتون ما آتوا و قلوبهم وجله انهم الی ربهم راجعون) «و آنها که همه آنچه را باید ادا کنند و باز هم دلهایشان ترسان است که باید نزد پروردگارشان باز گردند.»(مؤمنون/60)
در نتیجه این حالت و احساس شما قابل تقدیر است. امّا در همین زمینه نیز باید معتدل عمل کرد و نباید خدای ناکرده به وسواس و یأس و ناامیدی از درگاه الهی منجر شود. زیرا اینجا یکی از مواقف مهمّی است که شیطان باعث بریدن ما از دین و رحمت خداوند متعال می شود. در قرآن کریم، کافرین را جزء مأیوسان از درگاه الهی معرفی می نماید و می فرماید: (و لا تایئسوا من روح الله انّه لا یایئس من روح الله الاّ القوم الکافرون) (یوسف/87) «و از رحمت خدا و آسایشی که پس از سختی ها عطا می کند ناامید نشوید، زیرا حقیقت این است که جز کافران، کسی از رحمت خدا مأیوس نمی شود.»
بنابراین مناسب است با اتکاء و توکل به رحمت خداوند متعال در این مسیر حرکت نمائید و از یأس و ناامیدی بپرهیزید. زیرا هرچند دعاهایی از ائمه علیهم السّلام به همین مضمون یعنی کم گذاشتن نسبت به پروردگار عالم از آنها رسیده است، امّا هیچگاه در دام شیطان و یأس از رحمت خداوند نیافتاده اند و فرموده اند: ( ربّنا عاملنا بفضلک و لا تعاملنا بعدلک یا کریم) «خدایا با ما، با فضلت رفتار کن نه با عدلت.»
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید