بازدید امروز : 166
بازدید دیروز : 87
از کجا بفهمیم که نگاه ما به انسان مخصوصا اگر انسان زیبارویی باشد در موارد زیر چشم چرانی هست یا نیست و نگاه حلال یا حرام است و اگر بعد از دوستی با او این طرز فکر از بین برود یعنی نگاه عادی باشد (هم جنس باشد) واگر باز از بین نرفت چه؟ نگاه همجنس به در موار بالا چه حکمی دارد؟ وآیا هروقت از کنار او رد شدین سر به پایین انداخته و نگاهش نکنیم چه ناراحت بشود یا نشود ما باید به خاطر خدا نگاه نکنیم حکمش چیست؟ و چگون میتوانیم این طرز فکرها را و چهره وخود این انسان ها را فراموش کنیم و اگر و برقرار نکنیم و اگر محبتی در دل به او داشته باشیم به طوری که نتوانیم او را فراموش کنیم آیا این از طرف شیطان است و چگونه فراموش کنیم؟
از این که به مسائل شرعی اهتمام دارید و ما را مخاطب خود گردانیدهاید، از خدا شاکریم. إن شاء الله هیچوقت از توجه کامل به رعایت مسائل شرعی جدا نشوید.
ابتدا به چند حکم فقهی در این مورد اشاره میکنم:
الف) نگاه شهوت آلود یا حتی نگاهی که احتمال بدهیم باعث طغیان شهوت و مفسده جنسی باشد به هر زن یا مرد ، مسلمان یا غیر مسلمان ،کودک یا بزرگ، محرم یا نامحرم ، باپوشش یا بدون پوشش مطلقا حرام است .
ب) نگاه بدون ریبه و شهوت جنسی به غیر از صورت و دودست زن نامحرم حرام است.
ج) نگاه بدون ریبه و شهوت جنسی به مواضعی از بدن زنان غیر مسلمان که غالبا نمی پوشانند در صورتی که مستلزم مفسده جنسی نباشد اشکالی ندارد.(توضیح المسائل مراجع)
اما در مورد نگاه به افراد زیبارو هم، فتوای مراجع چنین است:
همه مراجع: این گونه نگاهها، چون جنبه لذت جنسى دارد، جایز نیست. V}مکارم، استفتاءات، ج1، س 799 ؛ تبریزى، صراطالنجاة، ج 5، س1274 ؛ دفتر: همه مراجع.{V
در برخورد و گفت و گو با افراد همجنس باید هنجارهاى شرعى زیر رعایت شود:
1- قصد تلذذ و ریبه در کار نباشد.
2- از گفت و گوهاى تحریک کننده اخلاقى پرهیز شود.
3- از نگاههاى آلوده خوددارى شود.
شیطان برای گمراه کردن انسان به وسوسه و توجیه رو میآورد و برای این که هر کسی را به گناه بکشاند، انواع توجیهات را به انسان الغاء میکند تا دست از حکم خدا بردارد. دستور خدا روشن است.
در قرآن صریحاً این مطلب آمده است : «قل للمومنین یغضوا من ابصارهم »(نور 31) به مومنین بگو چشم های خویش را بپوشانند. یغضوا از ماده غض به معنی کم کردن نگاه و صوت می باشد و نقطه مقابل آن خیره نگاه کردن و صدا را بلند کردن است . منظور این است که انسان به هنگام نگاه کردن معمولاً منطقه وسیعی را زیر نظر می گیرد ؛ هر گاه نامحرمی در حوزه دید قرار گرفت ، چشم را چنان فرو گیرد که آن نامحرم از منطقه دید مستقیم و عمیق او خارج شود, یعنی به او نگاه خیره نکند اما راه و چاه خود را نیز ببیند. درحدیثی که ویژگی های رسول گرامی اسلام ـ صلی الله علیه و آله ـ را توصیف می کند چنین آمده است : « و اذا فرح غض طرفه » وقتی که خوشحال می شد چشمانش را به صورت نیمه بسته در می آورد . مرحوم مجلسی این جمله را در بحارالانوار چنین تفسیر کرده است: پلک چشم را می شکست و سر را پایین می انداخت و چشمها را نمی گشود, چنین می کرد تا از سبکسری و سرمستی به دور باشد . پس غض بصر یعنی کم کردن نگاه و خیره نشدن.
چشم چرانی در مقابل غض بصر و چشم پوشی, به معنای نگاه خیره و شهوت آلود است حالا چه مرد باشد و چه زن، که با انگیزه لذت طلبی جنسی انجام می شود. ما در روابط اجتماعی خود با دیگران چه جنس مخالف یا موافق به طور طبیعی با آنها ارتباط حضوری و کلامی داریم و به آنها نگاه می کنیم, نگاهی که به هیچ وجه در آن بحث تحریک شهوت و لذت جنسی مطرح نیست, این نگاه ها داخل در مقوله چشم چرانی نیستند, ولی نگاه های تیزی که با انگیزه لذت جنسی انجام می شود و به تحریک شدن غریزه و میل جنسی می انجامد, اصطلاحا تحت عنوان چشم چرانی تعریف می شود.
لذا شما برادر عزیز، قدر خود را بدانید و همانطور که قبلا هم امتحان کردهاید، روابط خود را با آن شخص محدود کنید. فقط در صورت نیاز با او صحبت کنید و به سرعت به کار بعدی خود بپردازید. به جای آن شخص با فرد دیگری که دارای صلاحیتهای اخلاقی لازم باشد، دوست شوید و در مورد نظرتان در مورد آن فرد، حتی با دوستان نزدیکتان صحبت نکنید. این مطلب بین شما و خدا بماند و از خدا یاری بخواهید تا محبت خودش را به شما بچشاند.
بعد از مدتی که ارتباط شما با آن فرد کم شد و به حد صفر رسید، خود به خود دیگر محبتی به آن فرد نخواهید داشت. هم شما دوستان دیگری برگزیدهاید و هم او با دوستان دیگری میگردد لذا دیگر موردی به وجود نمیآید. البته دقت کنید که هر هنگام فکری به ذهنتان خطور کرد ذکر استغفار را بگویید و خودتان را به کاری سرگرم کنید. بعد از چند روز از این مشکل هم به فضل خدا آسوده میشوید.
براى درمان نگاه کردن به طور کلی (و در همه انواع نگاه حرام) باید مراحلى را طى کنید. 1- هر روز صبح بعد از نماز با خداى خود شرط کنید که هرگز نگاه حرام (چه نا محرم و چه همجنس) نکنید و هم از او در این مسیر استعانت جویید. 2- در طول روز کاملاً مراقب خود باشید و هرگاه نفس شما را وسوسه کرد بلافاصله با آن برخورد نموده و جلوى تخلفش را بگیرید. این مراقبت مهم است، دائما به خود تلقین کنید که میتوانید این کار را انجام دهید. 3- شب، بعد از نماز چند دقیقه کنشهاى روزانه خود را محاسبه کنید و در جدولى موارد تخلف یا اطاعت خود را یادداشت نمایید. 4- نسبت به موارد عدم تخلف خداى را سپاس گزارید و در موارد تخلف استغفار و خود را تنبیه و سرزنش کنید و تصمیم جدىترى براى مجاهده با نفس در روز بعد بگیرید. اگر این برنامه را تا مدتى انجام دهید، برای شما عادی میشود و قدرت اراده شما در برخورد با نفس افزایش مییابد. 5- نمازهاى خود را کاملاً با توجه و حضور قلب و دقت کامل بخوانید. زیرا نماز بزرگترین عامل بازدارنده از کژىهاست و میزان قبولى نماز هر کس متناسب با قوت بازدارندگى آن از فحشاست. بنابراین هر قدر نماز بهتر باشد دیگر اعمال نیز بهتر خواهند بود و هر اندازه نماز از حقیقت اصلىاش دور گردد دیگر کنشها نیز به ناهنجارى خواهند گرایید.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید