بازدید امروز : 120
بازدید دیروز : 87
حدود دو ماه است که احساس می کنم حال عبادت از من گرفته شده دیگر نمازهایم را اول وقت نمی خوانم. بزور میخوانم وقتی هم میخوانم بی روح است قرآن نمی خوانم چکار کنم که دوباره برگردم؟
علت و ریشه بسیاری از این دو دل شدنها در ضعف ایمان است و لذا راهکارهای برای تقویت ایمان ذکر شده است که ان شا الله با عمل کردن به آنها می توان به خداوند نزدیک شد و بسیاری از این مشکلات را از بین برد .
یاد معاد
از مهمترین عوامل گناه و نافرمانی خداوند، فراموشی قیامت است. اگر کسی همیشه به یاد خدا باشد، هرگز در اطاعت فرمان خدا سستی به خود راه نمیدهد و نیز بر اثر غفلت خود را به گناه نمیآلاید؛ زیرا اعتقاد به کیفر، که در حقیقت ظهور باطن همین اعمال است، با غفلت و آلودگی به گناه سازگار نیست. بر این اساس، حضرت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) به عنوان مربّی جامعه و مهذّب نفوس، پس از هر نماز عشا با صدای رسا به نمازگزاران میفرمود: «بار سفر ببندید، ره توشه برگیرید که مسافرت نزدیک است.»
این هشدار از تعلیمات رسول خداست که همواره جانهای مستعد و آماده را مخاطب قرار داده، مرگ و قیامت را به آنان تذکر میداد. از اینرو، در بیشتر سخنان آن حضرت، یکی از مشاهد و مواقف قیامت مطرح است؛ مانند اینکه حضرت فرمودند: «قبر برای عدهای باغی است از باغهای بهشت و برای گروهی دیگر چاهی است از چاههای جهنم.»
یاد معاد و توجه به جاودانگی زندگی پس از مرگ آثار سازندهای دارد که به برخی از آثار آن در زمینه بهداشت و سلامت روحی و روانی آدمی و پیشگیری از بروز و یا وخامت آسیبهای روانی اشاره شد. (از جمله رشد و شکوفایی استعدادها، تحرّک و سازندگی و پیشگیری از انزوا و کنارهگیری) با توجه به آثار مثبت و سازنده چنین باوری، پیامبر به دیگران توصیه میفرمود که بسیار به یاد مرگ باشید؛ چون مرگ در فرهنگ دین، انتقال از دنیا به برزخ است و به یاد مرگ بودن یعنی: به یاد عالم پس از دنیا بودن و برای آن سرای جاودانی توشه اندوختن. آن حضرت میفرمود: «به یاد چیزی باشید که لذتها را منهدم و عیش و نوش را تیره و تباه میسازد.»
حضرت به شخصی که در تشییع جنازه شوخی میکرد، فرمود: «چرا اینان غافلند؟ مگر مرگ برای همه نیست؟»
امیرالمؤمنین(علیهالسلام) میفرماید: «یاد مرگ مرا از شوخی و کارهای بیهوده باز میدارد.»
چه بسا انسان دچار قساوت قلب بشود واین قساوت قلب او را از یاد خدا غافل کند وحال عبادت از او گرفته شود پیشنهاد می شود به قبرستان بروید ودر مورد مرگ تفکر کنید حتی اگر براتون میسر بود به غسال خانه بروید وغسل دادن ودفن مردگان را با چشمانتان ببینید وخودتان را به جای او بگذارید فکر می کنید آن مرده در فرصتی که دارند غسلش میدهند چی از خدا می خواهد آیا فکر نمی کنید که او فقط وفقط از خداوند یک فرصت کوتاه مدت می خواهد تا با برگشتن به دنیا اعمال واشتباهات گذشته اش را جبران کند چنین تصور کنید که آن فرصت طلایی به شما داده شده است
پس باید قدر دانسته وهر چقدر می توانید اعمال نیک انجام داده واشتباهات گذشته را جبران کنید تفکر درمرگ بسیار کار ساز است سعی کنید رفتن به قبرستان را هفته ای یکبار در برنامه هفتگی خود داشته داشته باشید
لقمه حرام و حال عبادت
پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله می فرمایند: هر که یک لقمه حرام خورد چهل روز نمازش قبول نیست و چهل صباح دعایش اجابت نشود، هر گوشتى از حرام روید دوزخ را سزد، و یک لقمه هم گوشت رویاند (- بحار الأنوار جلد63 صفحه 315 )
داستان : عالمی مدتها بود در دعا حال نداشت و نیز لذت عبادت از او گرفته شده بود ,بسیار ناراحت بود . تا اینکه شبی در خواب به او الهام شد:این ثمره خرمای حرام است. از خواب بیدار شد و یادش آمد روزی از مغازه ای خرما خریده است ,بعد از حساب کردن پول هنگام خروج از مغازه می بیند یکی از خرماها پوسیده که بدون اجازه صاحب مغازه آن را با خرمایی تازه عوض کرد این لقمه باعث می شود لذت عبادت از او گرفته و دعایش مستجاب نشود (باب 2 مدح الطعام الحلال و ذم الحرام)
توبه واستغفار
اعمال ورفتار ما در حال عبادات ما تاثیر گذار است چه بسا یک گناه به ظاهر کوچک باعث شود که توفیق نماز شب پیدا نکنیم توفیقات انسان نتیجه اعمال ورفتار انسان ونیاتش است بهتر است با یاد کردن گناهان گذشته به درگاه الهی توبه کنیم وذکر شریف استغفرالله ربی واتوب الیه را بسیار بگویید که اثرات شگرفی در این ذکر شریف پنهان است
علی علیه السلام در مورد توبه واهمیتش می فرماید:
1. توبه پاک کننده (گناه) است. (غررالحکم ، باب توبه)
2. توبه رحمت حق را به زمین نازل گرداند. (غررالحکم ، باب توبه)
توبه آدابی داردکه ما این موارد را پیشنهاد می کنیم
1- غسل توبه
2-دو رکعت نماز به نیت توبه از گناهان
3-مداوت به ذکر استغفرالله......تا آنجایی که امکان دارد
توسل به ائمه علیم السلام
ائمه خلیفه الهی و ولی نعمتان ما در روی زمین هستند با توسل به ائمه علیهم السلام مخصوصا امام زمان (عج)باب توفیقات رابه روی خودمان باز کنیم توسل به ائمه و واسطه قرار دادن آنها بین خودمان وخدای متعال بسیار کار ساز است در برخی روایات آمده حتی بند کفشتان را هم از ما بخواهید ائمه آبرومندان درگاه الهی هستند وما بیشترین بهره را باید از این نعمت عظمی الهی ببریم
نیکی به پدر مادر
نیکی به پدر ومادرباعث تقویت ایمان ما وباعث توفیقات بسیاری در زندگی ما خواهد شد خصوصا اینکه دعای پدر ومادر در حق فرزند مستجاب است از آنها بخواهیم که برای ما دعا کنند
نقل است روزی حضرت داوود(ع) هنگام قرائت قسمتی از کتاب (زبور) دلش شکست و منقلب شد. در آن حال کمی به خود بالید و گفت: در دنیا از من عابدتر نیست. همان ساعت به او وحی شد: برو بالای کوه، کشاورزی را ببین که هفتصد سال مرا عبادت می کند و از گناهی که انجام داده از درگاه من عذر می خواهد، در صورتی که آن عمل نزد من گناه نبوده است. او روزی در پشت بام راه می رفت که مختصر خاکی از پشت بام بر روی مادرش ریخت و اینک مدتی است که به حساب این گناه در درگاه ما می نالد، برو او را به مغفرت و آمرزش من بشارت بده.
داوود (ع) به کوه رفت، دید مردی لاغر اندام که بر اثر عبادت، استخوان هایش در آمده، مشغول نماز است. وقتی از نماز فارغ شد، بر او سلام کرد. او جواب سلام داوود(ع) را داد و پرسید: تو کیستی؟ حضرت داوود(ع) فرمود: من (داوود) نام دارم. گفت: اگر می دانستم که تو داوود هستی، جواب سلام تو را نمی دادم، به دلیل آن لغزشی که از تو سر زده است. اینک که به کوه بالا آمده ای، استغفار کن. به خدا سوگند، روزی به پشت بام رفتم، بر اثر عبور، مختصری خاک بام بر سر مادرم ریخت، اینک هفتصد سال است که در این وضع هستم، نمی دانم مادرم از من راضی شده یا نه، با این حال استغفار می کنم، به دلیل این که شاید او از من راضی نشده باشد. ( 7ـ الدین فی قصص، ج 3، ص 24. )
دعای والدین در حق فرزند مستجاب است
در اهمیت دعا برای فرزندان همین بس که حضرت امام سجاد(علیه السلام) در صحیفه سجادیه، دعای 25 را به فرزندان خود اختصاص می دهد و از خداوند نیک بختی آ نها را می خواهد.
امام صادق(علیه السلام) در اهمیت دعای والدین در حق فرزندان می فرماید: «خداوند دعای سه کس را رد نخواهد کرد: دعای پدر در حق فرزند در هنگام نیکی به او، دعای پدر بر ضد فرزند(نفرین) هنگامی که مورد عاق او واقع شود و دعای مظلوم بر ظالم.»
امید است با دقت در مطالب بالا دوباره حال عبادت پیدا کنید
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید