بازدید امروز : 115
بازدید دیروز : 74
خودسازى و جوانى
?خودسازی برای یک جوان چیست؟ چرا همه وقتى پیر مىشوند از جوانىها و حسرت زمان ازدست رفته مىگویند؟!
??لطافت روحى جوان زمینه بسیار مناسبى براى ارتباط با خداوند و انس با او است و چون هنوز حب دنیا و وابستگى به لذتهاى مادى در دل جوان رسوخ نکرده، در این سنین راحتتر مىتواند خود را از دوستى دنیا دور نماید و به جاى آن حب الهى را جایگزین کند.
??جوانى بهترین فرصت براى سازندگى و پیمودن مسیر کمال است، زیرا در این سن انسان در اوج قدرت بدنى و روانى است و براى خودسازى به این قدرت نیاز دارد.
??فلسفه اصلى وجود قدرت در دوران جوانى صرف آن در جهت خودسازى و توانمندسازى روح است. انسان به هر مقدار که از این دوران فاصله مىگیرد، اگر در مسیر خودسازى باشد، انرژى جسمانىاش صرف قوّت روح مىشود و در نتیجه آن اگرچه از قدرت جسمانىاش کاسته مىشود، ولى روحش قوى و توانا مىگردد. ولى اگر در این مسیر نباشد، نیروهایش را از دست مىدهد، بدون اینکه چیزى در خور عمر بیابد و در نتیجه احساس خسارت و ضرر خواهد کرد.
??قرآن کریم در سوره عصر در این باره مىفرماید:
«به درستى که انسان در خسارت و زیان کارى است مگر کسانى که در مسیر ایمان و عمل (خودسازى) قرار دارند».
??بنابراین بهترین راه صرف نیروى جوانى در مسیر خودسازى است و دوران جوانى سکوى پرش به قله کمال و کلید رسیدن به سعادت جاودانه است.
??با وجود این واقعیت آشکار، متأسفانه غالبا فرصت ارزشمند جوانى به رایگان از دست مىرود و زمانى انسان متوجه این خسران مىگردد که کار از کار گذشته و فرصتى براى جبران باقى نمانده است.
??ناآگاهىها و سوار شدن بر موج احساسات و عواطف ناپایدار در سنین جوانى، و از طرفی فوران میلهاى غریزى در پرتو قدرت و قوت جسمى، او را تحت تأثیر قرار مىدهد و به دنبال همین امیال به حرکت در مىآورد و بدینترتیب دوران جوانى را که بهترین فرصت براى تکامل فکرى و روحى است، بدون هیچ حاصل و نتیجهاى، پشت سر مىگذارد.
??امام خمینى(قدسسرّه) در توصیهاى به جوانان فرموده: «شما تا جوان هستید مىتوانید کارى انجام دهید، تا نیرو و اراده جوانى دارید مىتوانید هواهاى نفسانى، مشتهیات دنیایى و خواستههاى حیوانى را از خود دور سازید؛ ولى اگر در جوانى به فکر اصلاح و ساختن خود نباشید دیگر در پیرى کار از کار گذشته است. تا جوانید کارى کنید. نگذارید پیر و فرسوده شوید. قلب جوان لطیف و ملکوتى است و انگیزههاى فساد در آن ضعیف مىباشد؛ لیکن هر چه سن بالا رود ریشه گناه در قلب قوىتر و محکمتر مىگردد تا جایى که کندن آن از دل ممکن نیست».
??یامبر اکرم صلىاللهعلیهوآله فرمودند: «کسى که در جوانى بیاموزد (علم او) همچون نقش زده بر سنگ (ماندگار) است و کسى که در حالى که پیر است بیاموزد (علم او) همچون نوشته بر آب است».
??همچنین آن حضرت فرمود: «شما را به نیکى درباره جوانان سفارش مىکنم، زیرا آنان قلب نرمترى دارند. خداوند مرا به پیامبرى برانگیخت تا مردم را نوید و انذار دهم پس جوانان با من پیمان بستند، ولى پیران با من مخالفت کردند. سپس این آیه را قرائت فرمود: زمان طولانى بر آنها گذشت و دلهایشان سخت گردید». . .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید