سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 2745891

  بازدید امروز : 79

  بازدید دیروز : 549

وبلاگ موسسه رستگان www.mrastegan.ir

 
نزدیکترین مردم به پیامبران ، داناترین آنان است بدانچه آورده‏اند . [ سپس برخواند : ] « همانا نزدیکترین مردم به ابراهیم آنانند که پیرو او گردیدند و این پیامبر و کسانى که گرویدند . » [ سپس فرمود : ] دوست محمد ( ص ) کسى است که خدا را اطاعت کند هرچند نسبش به محمد ( ص ) نرسد ، و دشمن محمد ( ص ) کسى است که خدا را نافرمانى کند هرچند خویشاوند نزدیک محمد ( ص ) بود . [نهج البلاغه]
 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/3/11::: ساعت 9:57 صبح

اگر ما بتوانیم با یک دروغ جان یک بیگناه را نجات بدهیم، پس می توانیم راهی برای فرار از همه ی فضایل اخلاقی داشته باشیم...استادمان سر کلاس میگفت اگر پای مصلحتهای کشور در میان باشد میشود دروغ گفت! من نمیفهمم ... اخلاق نسبی است یا مطلق؟

مفهوم نسبیت، امر یا صفت ‏یا حالتی است که از مقایسة یک شی با شی‏ معین دیگر و یا از مقایسة یک زمان با زمان دیگر به دست می‏آید. مثلا اموری مانند دوری و نزدیکی، گذشته و آینده و بزرگی و کوچکی اموری نسبی هستند; یعنی برای آن حد معینی نمی‏توان تعیین کرد؛ مانند گاو که نسبت به شتر کوچک است، ولی نسبت به گوسفند بزرگ است.

در مقابل این مفهوم اطلاق به معنای فراگیری و ثبوت است؛ مانند اعداد و مقادیر و زمان. برای نمونه، عدد بیست در همه جا ثابت است. ‏بیست گردو با بیست ‏ستاره فرقی ندارد، عدد آنها یکی است و مقادیر عموما از این سنخ هستند.

تاریخچه نسبیت: ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/3/8::: ساعت 12:7 عصر

می خوام بدونم ملاک آدم خوب بودن چیه؟ اگر سخنرانی مناسبی از اساتید در این باره می شناسید، لطفا به من معرفی نمایید؟

پرسشگر گرامی سوال شما حاکی از این مطلب است که ما با شخصی مومن و دوستار کمال مواجه هستیم، امیدواریم که بتوانیم جوابی مقبول بدهیم.

«کمال هر چیز» 
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/3/8::: ساعت 11:13 صبح

چگونه می توان خصیصه صبر را در خود تقویت کرد؟

پاسخ: اولا صبری که در دین و اخلاق توحیدی مورد تاکید است, صبر در راه خدا و خدایی شدن انسان است. زندگی فرصت خدایی شدن انسان است و در این راه آدمی با چالش ها و امتحان ها و ابتلای  فراوان مواجه می شود که اگر صبر کند, پیروز وگرنه شکست خواهد خورد. این یکی از سنت های بزرگ الهی است که تحت عنوان سنت امتحان وابتلا مطرح می شود.

ثانیا, برای تقویت صبر باید خداوند را شناخت, معرفت خدا به صورت جامع و عمیق باعث می شود انسان عاشق خداوند شود و کسی که عاشق می شود, به طور طبیعی برای رسیدن به معشوق صبر می کند و حاضر می شود هر سختی ای را تحمل کند. موفق باشید.

 

احساس می کنم ایمانم ضعیف شده، برای تقویتش چیکار می تونم بکنم؟

پاس:  متعلق ایمان باور توحیدی به خداوند و هستی است, بنابراین ایمان یعنی اعتقاد قلبی و عمیق به یگانگی خداوند و وحدت هستی و عمل مطابق با آن, یعنی عبادت توحیدی و یکتاپرستی. برای تقویت ایمان لازم است انسان معرفت توحیدی خود را تقویت نماید و در جهت گسترش توحید به صورت عملی در زندگی خود بکوشد. می توان گفت: با علم توحیدی و عمل توحیدی ایمان تقویت می شود. در این راه مجاهده با نفس و شیطان و دشمنان دین در عرصه سیاست و جامعه و مقاومت در راه خدا که همان جهاد اکبر و اصغر است, تاثیر فراوانی دارد. ضعف ایمان مهمترین عامل ارتکاب گناه و راهکار اصلی تقویت آن خودسازی و پاکی است. موفق باشید

 

اگر بخواهید کسی را با توجه به احادیث و جامعه امروز راهنمایی کنید که در تمام امور زندگی دنیوی و اخروی موفق باشد، چگونه راهنمایی می کنید و این فرد در ابتدا باید چه ویژگی داشته باشد؟

پاسخ: دوست گرامی . از نگاه اسلام و اخلاق اسلامی: مهمترین عامل و بلکه عامل انحصاری موفقیت انسان در زندگی روابط حسنه با خداوند است. معرفت ملموس خداوند و رابطه عمیق و نیکو با او و بهره جستن از عوامل هدایت مانند قرآن و ائمه ع عامل موفقیت انسان در زندگی است. در یک کلمه موفقیت مسلمان در کلمه ایمان خلاصه می شود. زندگی فرصت خدایی شدن انسان از طریق معرفت و یاد خدا است و انسان موفق یعنی کسی که در کنار تامین معاش و تشکیل خانواده و تلاش برای خوشبختی خود و خانواده, مومن, موحد و اهل ولایت و عبودیت است, در جامعه اسلامی نیز نقش موثری ایفا می نماید و برای سعادت خویش و جامعه نیز تلاش می کند. موفق باشید.

 

چگونه رفتارکنیم که به مرگ جاهلیت نمیریم؟

پاسخ: دوست عزیز. مرگ جاهلی معلول زندگی جاهلی است. اگر کسی بخواهد عاقبت به خیر و سعادت مند زندگی کند و بمیرد, عامل آن معرفت خدا و  اولیای او است. زندگی فرصت خدایی شدن انسان از طریق معرفت و ایمان به خدا و اطاعت رسول خدا ص و ائمه طاهرین است. به تعبیر دیگر توحید و ولایت دو عامل حیات طیبه قرآنی است. عقیده و عمل در زندگی فردی و اجتماعی باید رنگ خدایی داشته باشد و تحت ولایت اولیای او اداره شود. اگر انسان اهل معرفت توحیدی خداوند و اطاعت او باشد و ولی حاضر و غایب زمان خود را بشناسد و اهل محبت و تبعیت از او باشد, حیات طیبه خواهد داشت و هرگز به مرگ جاهلیت نخواهد مرد.

 

آیا کسی که چندین گناه کبیره مرتکب شده باشد و یکبار توبه کند، کافی است یا باید به دفعات باشد و اینکه آیا توبه کردن مکان مشخص و خاصی دارد؟ چه موقع بهترین موقع برای توبه کردن است؟ آیا توبه با استغفار فرق دارد یا نه؟ اگر دارد از چه جهت است؟

پاسخ: دوست گرامی. کسی که مدتها بر خلاف رضایت و خواست خداوند که ولی نعمت او است حرکت کرده و از او دور شده, وقتی بیدار می شود و می فهمد که راه را به خطا رفته و تصمیم می گیرد که بازگردد و در مسیر خواست و اراده و رضایت الهی حرکت و راه و زندگی اش را اصلاح کند و به خداوند نزدیک گردد, توبه کار نامیده می شود. لازم نیست برای هر گناه توبه خاصی نماید, ولی راه جبران برخی گناهان مانند حق الناس با گناهان دیگر مانند حق الله متفاوت است. توبه واجب فوری است و مکان و زمان خاصی ندارد و استغفار یعنی طلب بخشش از خداوند, از ارکان توبه است.

 

چگونه می توان روح را بزرگ کرد و سعه صدر پیدا کرد؟

پاسخ: دوست گرامی. عامل اصلی و نهایی رشد روح و بزرگی انسان و سعه صدر, ارتباط با منبع عظمت و بزرگی یعنی خدای متعال است. هیچ عاملی مانند خداوند به انسان انرژی و قدرت و عظمت نمی دهد. برای این منظور باید سعی کنیم خدا را با وصف وحدت معرفت پیدا کنیم و به او ایمان صادقانه بیاوریم و در جهت رضایت او عملا حرکت کنیم. به هر میزان که انسان به خدای بزرگ نزدیک می شود و در راه خدا, با دشمنان خداوند و دین مبارزه می کند, بزرگ می شود و عظمت می یابد. تمام بزرگان دین از همین طریق به بزرگی رسیده اند و راه دیگری ندارد.

 


 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: پنج شنبه 89/3/6::: ساعت 11:39 صبح

نظر اسلام درباره شوخی و خنده چیست؟

دین اسلام، دین تعقل و متانت و اعتدال است. در این دین همه نیازهای فردی و اجتماعی و روانی و عاطفی و دنیایی و آخرتی انسان مورد توجه دقیق قرار گرفته و راه تأمین این نیازها به طور معقول معرفی گردیده است. در این دین مقدس هر دستوری که داده شده همراه با رعایت همه جوانب آن می باشد و چون این تعالیم و آموزه ها از طرف خداوندی است که به همه اشیاء و همه امور احاطه دارد و هیچ چیز از دید او پنهان نمی ماند، بنابراین همه جوانب و ابعاد هر دستور و تعلیمی مورد توجه کامل قرار گرفته است. ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: پنج شنبه 89/3/6::: ساعت 11:33 صبح

علت دیدن خوابهای معنوی چیست؟

در پاسخ به مطالب ذیل توجه کنید :
1- مکانیسم خواب پیچیده و ناشناخته است و میزان آگاهی بشر از فرایند و چگونگی شکل گرفتن آن ناچیز و سطحی است .
2- هر چند نمی توان قاعده ای کلی برای دیدن خواب های معنوی بیان کرد و چار چوب مشخصی برای ان ترسیم نمود ولی بی شک انس با خدا واطاعت الهی و عمل به دستورات دین و نورانیت دل و تقوا و نیت صاف و اعمال صالح درتحقق آن تاثیر فراوانی دارند .
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: چهارشنبه 89/3/5::: ساعت 11:28 صبح

من خیلی دلم می خواهد که برای اهل بیت گریه کنم اما اصلا نمی توانم یک قطره اشک بریزم لطفا بنده را راهنمایی کنید که چکار کنم هنگام شنبدن مصیبتهای ایشان بتوانم گریه کنم؟

از این که با یکی از محبین اهل بیت ارتباط دارم و پاسخ او را می نویسم خیلی خوشحال هستم. از این که اندوه شما اشک ریختن برای اهل بیت علیهم السلام است به خود ببال و همین را بهانه کن و خدای را بخوان و بگو: خداوندا! ببین در این اوضاع و احوالی که بسیاری از انسان ها نگرانی های مالی و دنیوی دارند نگرانی من سوختن و اشک ریختن برای اهل بیت و خوبان درگاه توست پس به من رحمت فرو فرست و قلب من را نرم گردان تا بتوانم برای آنان اشک بریزم و مصیبت آنان را درک کنم. ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/3/1::: ساعت 1:8 عصر

برای عاقبت به خیر شدن باید چکار کنیم و عوامل آن را به تفصیل بیان کنید؟

ضمن عرض تشکر از این سؤال بسیار دقیق. امیدوارم بتوانیم حداقل تا حدودی پاسخ این سؤال شما را بدهیم.
حقیقت این است که پاسخ این سؤال بسیار پیچیده است و شاید نتوان یک یا چند عامل را علت عاقبت به خیری و یا عاقبت به شری دانست اما آن مواردی که مسلّم است را در پاسخ این سؤال خواهم آورد.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/3/1::: ساعت 11:5 صبح

در اسلام صوفیان و دروایش رد شده اند. در صورتی که حکایتهای معنوی زیادی از بعضی از آنها نقل شده است مانند شیخ ابوسعید ابوالخیر میهنی و یا حسین ابن منصور حلاج که اینها دارای کرامات خاص بوده اند. اگر از نظر اسلام رد شده است پس این کرامات معنوی را از کجا بدست آورده اند؟

در پاسخ به شما دوست گرامی گفتنی است: «تصوف» در اصطلاح؛ یعنى، صافى شدن از تعلق به ما سوى اللَّه و رذایل نفسانى. در وجه تسمیه واژه «صوفی» گفته اند: به کسانى اطلاق مى‏شود که پشمینه پوش باشند، یا منسوب به اصحاب صفه باشند، یا برخوردار از صفاى باطنى باشند، یا منسوب به حکمت «سوف» باشند و یا ....[1] ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: پنج شنبه 89/2/30::: ساعت 11:48 صبح

من وقتی یه کار خوبی انجام میدم، این افکار به ذهنم میاد که تو خیلی خوبی، از بندگان خیلی خوب خدایی، ... خیلی سعی می کنم این افکار رو از خودم دور کنم ولی بازم به سراغم میان. خودم احساس می کنم اینا از ضعف ایمان منه باید چی کار کنم که از این فکرها راحت بشم؟

مبارزه با این افکار دو راهکار اصلی دارد. راهکار اول توحیداست, یعنی شما توجه کنید توفیق کار خوب و قدرت کار خوب و ابزار کار خوب و تمام وجود خودتان از خدا است و این خدا است که فاعل حقیقی و موثر واقعی خیر است و ما تنها ابزاری هستیم در دست او و حتی قدرت انتخاب و اختیار را او به ما داده است, پس از خود چیزی نداریم و چیزی نیستیم که بدان ببالیم. ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: پنج شنبه 89/2/30::: ساعت 11:21 صبح

منظور از دوست داشتن اهل بیت(ع) چیست؟ چطور باید به آن نائل شد؟

شما را به خاطر ذهن سؤال مندتان تحسین می کنم. امیدوارم همیشه در پی حقیقت بوده و در این راه ثابت قدم باشید. ما هم خوشحال هستیم که با شما خوبان ارتباط داریم.
«جایگاه محبت در وجود انسان»
ادامه مطلب...

 
<   <<   46   47   48   49   50   >>   >
 
 
 

جستجوی واژه ها

 

حضور و غیاب

 

فهرست موضوعی یادداشت ها

بندگی[49] . خودسازی[46] . زندگی[44] . اخلاق[42] . عرفان[39] . سوال و پاسخ کوتاه[32] . سیاست[29] . نماز[27] . توحید[23] . خودشناسی[21] . اخلاق جنسی[18] . عشق[17] . گناه[16] . ایمان[15] . سوال و پاسخ کوتاه[13] . غفلت[12] . عبادت[11] . دعا[11] . اعتقاد[9] . توبه[8] . شناخت[8] . شیطان[7] . غیبت[7] . علم[7] . دنیا[7] . تربیت[7] . ازدواج[6] . احکام[6] . مذهب[6] . مرگ[6] . سیر و سلوک[6] . ولایت[6] . وظیفه[5] . معنویت[5] . ریا[5] . اجابت دعا[5] . خانواده[5] . توکل[5] . حجاب[5] . جامعه[4] . اخلاص[4] . امام زمان[4] . سلوک[4] . صبر[4] . عاشورا و عزاداری[4] . مراقبه[4] . عقل[4] . نماز شب[4] . نگاه[3] . والدین[3] . نهی از منکر[3] . غزلیات حافظ[3] . عادت[3] . عاشورا[3] . شوخی[3] . شرک[3] . ریاضت[3] . زیارت[3] . دین[3] . رمضان[3] . امید[3] . تبلیغ[3] . تصوف[3] . بصیرت[3] . انقلاب[3] . تفکر[3] . خدا[3] . حوزه و دانشگاه[3] . دروغ[3] . حیا[2] . حب دنیا[2] . حج[2] . خواب[2] . خداشناسی[2] . ارشاد[2] . تقوا[2] . حقوق[2] . چله نشینی[2] . توحیدی[2] . اهل بیت[2] . انتقاد[2] . انسان[2] . پرورش روح[2] . ترس[2] . اخلاق اجتماعی[2] . آخرت[2] . آرامش[2] . رزق و روزی[2] . دینداری[2] . ذکر[2] . رابطه با خدا[2] . زهد[2] . سعادت[2] . شخصیت[2] . شهادت[2] . شهوت[2] . سیر و سلوک[2] . شادی[2] . طلسم[2] . غضب[2] . فحش[2] . فکر[2] . فکر گناه[2] . قرب[2] . عمل[2] . عمل صالح[2] . عزاداری[2] . عزت[2] . گریه[2] . گذشت[2] . گناه و توبه[2] . معاشرت[2] . قلب[2] . کربلا[2] . کمال[2] . گوناگون[2] . هدف[2] . نماز صبح[2] . نفس[2] . مهدویت[2] . مهمانی . موسیقی . موفقیت . مومن . ناامیدی . نامحرم . نبوت . نسبیت . نفاق . نفرت . نفس اماره . نقش زنان . معیشت . مهار نفس . نماز قضا . نماینده،مجلس . همت و اراده . همسر . هنر . هو . هوس . واجب . نوحیدی . نیت . نماز جمعه . وحدت وجود . ورزش . ولایت فقیه . ولایت مداری . یاد خدا . کرامت، شفای بیماران . کربلا، عاشورا . لباس . لذت نماز . لعن . لواط . ماه رجب . مجادله . مجذوب، سالک . محاسبه . محبت . محبوبیت . محیط آلوده . مدپرستی، مدگرایی . کمال-خودشناسی-خودسازی . کینه . کم خوری . قلب سلیم . قهر . قیصر امین پور . کرامت . معرفت . معرفت خدا . معروف،منکر . معصومین . مسافرت . مسلمان واقعی . مصاحبه . گناهان صغیره . گرایش به بدی . گره در کار . عرفان کاذب . عریضه . عشق الهی . عشق مجازی . عصبانی . غذا خوردن . غرور . علم و عمل . عمر . عمره . قرب به خدا . قساوت . قضاوت . قطب . فنای فی الله . فیلم . قبر . قبولی عمل . قدرت . فطرت . فقر . غلفت . غم و غصه . طول عمر . ظرفیت . عاقبت به خیری . عبودیت . عجب و خودپسندی . شیعه . شیعه، شهادت طلبی . صحت عمل . صراط . صفات . صوفیه . طلبگی . طلبه . شادی و نشاط . شانس . سیره ائمه . سیاسی . سید حیدر آملی . سوال و پاسخ کوتاه 21 . شهید،شهادت . شناخت امامان . شخصیت ها . شرک . شکر . شلوار لی . سکس . سکولاریسم . سلامت . سلوک، عرفان، شیعه . سوء عاقبت . زیبایی . سالمندان . سالک، مجذوب . سختی ها . زبان . زنا . رابطه با دختران . رجبعلی خیاط . رحمت . رحمت خدا . دین داری . دین، وحی . خودسازی-رشد- . خودسازی-سیر و سلوک- . رضایت . رضایت خدا . رفاقت . روابط نامشروع . روزه . روشنفکر . آرزو . آرزوی مرگ . آزادی معنوی . ابتلا . آداب سلوک . احترام والدین . احضار ارواح . اخلاق اجماعی . اراده . اراده، گناه . ارامش . انتخاب، مجلس . امامان . امتحان . اعتماد به نفس . اعتکاف . اقتصاد . استجابت . استجابت دعا . استراتژی . اسلام . اسم ذات . اشک . اصولگرایی . تجلی . تجمل گرایی . تصوف و درویشی . تعادل . تغذیه . تفکر . پسر و دختر . پوشش . بصیرت- . بهشت، برزخ . بی نماز . بینش سیاسی . پائولوکوئیلو . پاکی قلب . پرخوابی . انسان، خوب و بد . انرژی . اهل بیت- . اولیای خدا . اینترنت . بخشش گناه . بخل .
 

مشترک شوید