بازدید امروز : 108
بازدید دیروز : 549
1- چطور می شود فهمید تاچه اندازه خدا را دوست داریم؟ اگر بهشت و جهنمی در کار نبود، آیا باز هم خدا را دوست داشتیم؟ چطور می شود عشق به خدا را در دل تقویت کرد؟
سلام دوست من. ببینید چقدر به یاد خدا هستید و خدا خدا می کنید, به همان میزان خدا را دوست دارید. عشق انسان به خدا ذاتی است, بنابراین اگر حتی آخرت هم نبود خدا را دوست داشتیم. راه تقویت محبت حضرت دوست, این است که ابتدا او را با وصف توحید بشناسیم و بدانیم که همه چیز ما از او است و هر چه هم بعد از این بخواهیم او باید عطا کند و بعد با یاد دائمی خدا در تمامی اندیشه و اخلاق و عمل فردی و اجتماعی خود, به او نزدیک شویم و همه چیز را از او بخواهیم, با بندگان او مهربان و با دشمنان او در ستیز باشیم. این در حقیقت همان سلوک نظری و عملی است که راه کمال انسان است. موفق باشید.
2- میشه یک کتاب برای خودسازی معرفی کنید که با شرایط امروز سازگار و جامع باشد؟
با سلام دوست عزیز. زندگی فرصت خدایی شدن و خودسازی راه خدایی شدن انسان است. بریدن از هر چیزی که غیر خدایی است و تمرکز یافتن در اندیشه و اخلاق و عمل در خداوند. چند کتاب معرفی می شود. اخلاق در قرآن از دو بزرگوار آیت الله جوادی آملی و مصباح یزدی و کتاب دیگر نقطه های آغاز در اخلاق عملی نوشته آیت الله مهدوی کنی کتاب های خوبی هستند. کتاب جامع خودسازی قرآن کریم است. خدای متعال قرآن کریم را برای انسان سازی نازل کرده و کتابی بهتر و جامع تر از آن که با تمام شرایط و زمان ها سازگار باشد, در دست نیست. موفق باشید.
3- من مدتیه نسبت به درک حضور خدا مشکل دارم در صورتی که آدم معتقدی بودم، چه کار کنم؟
سلام دوست گرامی. خدای متعال متن هستی است و هستی در هر آفریده ای حضور و ظهور دارد و ذره ای نیست که خالی از وجود و هستی خداوند باشد. تمام هستی کاسه علم حق تعالی است و تمام ذرات موجودات و اشیا مانند چشم و گوش خداوند عمل می کند و خدا از هر ذره ای به تمام انسان ها و اشیا احاطه علمی دارد. این موضوع در مباحث توحیدی بحث می شود و پیرو آن انسان خود را در محضر خداوند حس می کند, اما این کافی نیست و باید تسلیم او شود. ایمان آمیزه ای از معرفت و تسلیم است. معرفت توحیدی خداوند و تسلیم اوامر او و فانی شدن در اراده مولی. ایمان را با معرفت و تسلیم تقویت نمایید. موفق باشید.
4- قرآن هدایت و بشارت برای اهل ایمان; آنان که: نمازمی خوانند، زکات می دهند، کاملا به عالم آخرت یقین دارند. نشانه های اینکه من به عالم آخرت یقین دارم چیست؟
پاسخ: سلام دوست گرامی. ایمان آمیزه ای از معرفت یقینی به خدا و توحید و قیامت همراه با تسلیم عملی نسبت به خواست و اوامر الهی است. البته یک شرط هم دارد و آن ولایت است. امام رضا ع فرمود: کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی بشرطها و شروطها و انا من شروطها. پس ایمان عبارت است از: معرفت+تسلیم+ولایت پذیری. ولی در عین حال اصل ایمان همان معرفت است و تسلیم و ولایت پذیری علامت و جزء مکمل آن به حساب می آید. اگر کسی بخواهد ایمان خود را امتحان کند باید ببیند چقدر تسلیم خدا است و رابطه اش با ولایت معصومین چگونه است. رضایت بخش هست یا نه؟ موفق باشید.
5- اینکه می گویند به خاطر امام زمان(عج) گناه نکن منافات ندارد با این که گناه به خاطر خدا باید ترک شود؟
پاسخ: سلام دوست گرامی. زندگی فرصت خدایی شدن است, این کار از طریق اطاعت خدا و پرستش و اخلاق اسلامی عملیاتی می شود و گناه دقیقا این فرصت را از بین می برد و بلکه انسان را شیطانی و از خدا دور می کند. ما گناه را که ترک می کنیم به خاطر این است که خدایی شویم و به خدا نزدیک شویم, ولی در اسلام دو اصل مهم داریم, یکی توحید است که بر اساس آن واجبات را انجام می دهیم و محرمات را ترک می کنیم و دیگری ولایت است. ولایت شرط ایمان است, بدون آن ایمان کامل نمی شود. اگر به خاطر امام زمان عج هم گناه نکنیم, در حقیقت به خاطر خدا است و منافاتی با خدا ندارد, زیرا او مظهر کامل خدا است. موفق باشید.
6- راههای مؤثر تقویت اراده و آیا اینکه اذکاری در این خصوص وارده شده یا نه؟
سلام دوست گرامی. از نظر اسلام که دین توحیدی است و همچنین از نظر اخلاق توحیدی اسلام, اراده انسان در اصل با خدا تقویت می شود. اراده یعنی خواست و اراده ی قوی یعنی خواست قوی, منتهی اصلی ترین چیزی که انسان فطرتا طالب آن است, خدای متعال است. خداوند منبع قدرت هستی است و او است که به انسان نیز قدرت و قوت می دهد, عرفا موضوع تقویت اراده را از طریق بحث فنای فی الله مطرح کرده اند. هر مقدار که انسان از خواسته های غیر خدایی خود دست بردارد و خواست خدا را بر اراده خود حاکم کند, اراده اش قوی می شود, تا جایی که به همت می رسد و همت زمینه ساز کرامت اولیا می شود. موفق باشید.
من تا مدتى اعمال عبادى خود را به طور کامل انجام می دهم و حتى مستحبات زیادى انجام می دهم اما پس از مدتى خسته شده و حتى کارهاى واجب خود را رها می کنم، یعنی حس و حالش نیست, لطفأ راه حل عملى ارائه دهید؟
با سلام به شما پرسشگر محترم که به فکر مسائل معنوی و روحی خود هستی و بی تفاوت از کنار آن نمی گذری. امیدوارم هم شما و هم ما بتوانیم خود را بیشتر به خداوند متعال نزدیک نماییم. بسیار خدای را شکر کن و سر بر آستان جانان بگذار که در این وانفسا که انسان ها دچار بهیمیت شده اند شما نگران انسانیت هستی و دلداده گم کرده خود. شکر کن که فهمیده ای گم کرده ای داری.
«زندگی فرصت خدایی شدن انسان» ادامه مطلب...
من 22 سالمه و مجردم من از دو سال پیش توبه کردم و کلا زندگیم تغییر کرد. موسیقی را ترک کردم غیبت و دروغ و ... همه را کنار گذاشتم ولی از 13 سالگی معتاد به استمنا و دیدن فیلمهای سکسی بودم. ترک این گناه از همه برام سخت تر بود. اولین بار به مدت 2 ماه جلو خود را گرفتم ولی باز زمین خوردم، بعد شد 4 ماه بعد شد 6 ماه بعد شد 13 ماه بعد 40 روز دوباره 40 روز و دوباره سر 40 روز زمین خوردم خیلی ترسیدم. حالا حس می کنم شیطان لهم کرده، خورد شدم، نمی دونم چیکار کنم. از این همه جنگیدن بی حاصل خسته شدم. همه زندگیم معنوی است اما ناگهان در عرض یک ساعت چنان شهوتی وجودم را می گیرد که کل بدنم می لرزد و عنان از کف می دهم. راهنماییم کنید؟
زندگی فرصتی برای خدایی شدن انسان است و از عوامل بسیار موثر در این راه مبارزه و جهاد با عوامل شیطانی و نفسانی است که مانع اصلی و دشمن انسان در این راه هستند. زندگی جنگ است جانا بهر جنگ آماده شو. در کلامی از قول سالار شهیدان حضرت حسین(ع) آمده: ان الحیات عقیده و جهاد. زندگی جز عقیده و نبرد در راه آن نیست. تربیت و ساخته شدن انسان هم در همین بستر انجام می شود. بدون مبارزه ایمان انسان شکل نمی گیرد. انسان و ایمان در صحنه جهاد اکبر و اصغر با دشمن درون وبیرون قوی می شود و تا انسان مقاومت خود را در این مسیر افزایش ندهد, شاهد موفقیت نخواهد بود.ادامه مطلب...
تا به حال بیشتر وقت ها بیکار بوده ام. آیا غیر از اینه که عمرم تلف شده و گناه کرده ام؟
یکی از مهمترین مسائلی که در اسلام بدان بسیار تاکید شده « عمر انسان» می باشد ؛ چراکه عمر هر کسی سرمایه نقد او در بازار دنیا است که محدود و معین می باشد .ادامه مطلب...
میخوام برای امام زمان (عج) و تو راهشون فعالیت کنم ولی نمیدونم چطوری؟
برای رسیدن به این آرزوی زیبا و معنوی، سعی کنید وظایف خودتان را خوب بشناسید و خوب عمل کنید. اگر انسان وظایف خود را در قبال خود و جامعه و خداوند خوب شناسایی کند و خوب عمل کند، در دنیا و آخرت سعادت مند خواهد بود و در همان راهی فعالیت می کند که امام زمان عجل الله تعالی فی فرجه الشریف می خواهد . دوست عزیز ؛ خوب است بدانید در عصر غیبت بالاترین وظیفه و بهترین فعالیت در راه امام زمان (عج) انتظار فرج است. ادامه مطلب...
نگاه کردن به عکس نامحرم و دیدن شو و عکسهای سکسی و فیلمهای ناجور که انسان بخواهد با دیدن این فیلمها و عکسها شهوت خود را خالی کند، اشکال دارد و چگونه می توان شهوت خود را بدون دیدن به این فیلمها خالی کرد؟
ازاین که این مجموعه را پاسخگوی سوالات خود قرار می دهید صمیمانه سپاسگذاریم. ادامه مطلب...
چطورى میشه به فردى که میدونى بده و خیلى بد رفتاره، احترام گذاشت؟ چطورى میشه احترام و ادب بى قید و شرط به همه گذاشت، بدون در نظر گرفتن خوبى و بدى فرد؟
در پاسخ به سوال شما به چند نکته اشاره می شود: ادامه مطلب...
خدا که این قدر ما را دوست دارد چرا به نیاز فطری ما به ازدواج که به آن تأکید کرده و من از او می خواهم جواب نمی دهد تا به گناه نیفتم آخر تا کی بگویم مصلحت نیست؟! چرا خداوند به دعای من برای ازدواج جواب نمی دهد تا دینم حفظ شود مگر برای او مهم نیست؟ ادامه مطلب...
ترس از خدا خوب است یا بد؟ ادامه مطلب...
1- چه طوری می شه یکی به خاطردوست داشتن خودخدا نماز بخونه؟ نه به هیچ دلیل دیگه ای؟
پاسخ: سلام دوست من. بر اساس توحید که روح اسلام است, زندگی در حقیقت فرصتی است برای خدایی شدن. هدف واقعی و نهایی زندگی هم همین خدایی شدن و به رنگ خدا در آمدن است. در این راستا عبادت و نماز مهمترین عامل ارتباط انسان با خداوند و خدایی شدن او است. اگر کسی نماز را برای این هدف بخواند, برای خود خدا خوانده است. در اصطلاح می گویند: نیت نماز باید قرب الهی باشد, منظور از قرب به خدا, این است که انسان خدامحور باشد و برای خدایی شدن تلاش و عبادت کند. نماز, روزه, دعا, تلاوت قرآن کریم, زیارت.... در حقیقت فرصت های خدایی شدن هستند, پس قدر لحظه های عمر خود را بدانید. موفق باشید
2- در خصوص موضوع «نقش خودشناسی جوان در سعادت او» چند کتاب تحقیقی،تبلیغی معرفی بفرمایید؟
پاسخ: 1 کتاب معارف قرآن ( انشانشناسى) آیتالله مصباح یزدى. 2. معرفت نفس، آیتالله حسنزاده آملى. 3. انسان در اسلام، احمد واعظى، 4. کیفیت ارتباط ساحتهاى وجود انسان، (مجله حوزه و دانشگاه)، محمد بهشتى. 5. رابطه نفس و بدن، (مجله حوزه و دانشگاه)، سید محمد غروى.6- انسان و ایمان شهید مطهری 7- انسان در قرآن شهید مطهری 8- خودشناسی برای خودسازی محمد تقی مصباح یزدی 9- محاسبه النفس سید بن طاووس ب ) 10- چهل حدیث امام خمینی 11- صد کلمه در معرفت نفس، استاد حسنزاده آملى 12- انسان در عرف عرفان، استاد حسنزاده آملى 13- دروس معرفت نفس، استاد حسنزاده آملى . موفق باشید.
3- تا الان که درسم تموم شده همه حواسم به رشته و درس خواندنم بوده. با این که نمازام همیشه اول وقت بوده ولی احساس می کنم همش از روی عادت باشه، به نظر خودم خیلی از دین جدا شدم، می خوام شروع کنم به جمع کردن اطلاعات راجع به دین، شاید اینطوری عباداتی که می کنم از روی علاقه باشه، لطفا من را راهنمایی کنید که چطوری و با چه کتاب هایی شروع کنم. در ضمن یک کتاب تفسیر خوب و روان که ساده نوشته شده باشه را هم معرفی کنید؟
پاسخ: سلام خواهر گرامی سعی کنید این جملات را همیشه مد نظر داشته باشید. زندگی فرصت خدایی شدن انسان است و من در زندگی کاری جز خدایی شدن ندارم. سعی کنید فرصت های خدایی شدن را مانند نماز اول وقت و تلاوت قرآن و رمضان و روزه و مانند آن خوب شناسایی کنید و مواظب اوقات خود باشید و این فرصت ها را از دست ندهید. زیارت ائمه هم بهترین فرصت خدایی شدن انسان است. کار شیطان این است که انسان را از این فرصت ها غافل کند. یاد خدا را دستور کار خود قرار دهید به چنان بهجت و سروری دست می یابید که دیگر روحیه تان را از دست نمی دهید و احساس تنهایی نمی کنید. حتما موفق خواهید شد. عادت به کارهای خوب بی ارزش نیست. نماز و عبادت در حقیقت فرصت های خدایی شدن انسان هستند.
شما باید درباره توحید و روش خدایی شدن انسان و همچنین موضوع ولایت و امامت اطلاعات کافی داشته باشید, زیرا اسلام دو محور اساسی دارد و آن توحید و ولایت است. اگر این دو محور را در بعد نظری و عملی آن خوب درک کنید, موفقیت های فراوانی در زندگی خواهید داشت. کتاب تفسیر المیزان و نمونه جهت مطالعه معرفی می شود. قرآن کریم دائما از خداوند صحبت می کند و از انسان می خواهد که دائم به یاد خدا و خدامحور باشد. موفق باشید.
4- صله ارحام با چه کسانی است؟
پاسخ: سلام دوست گرامی. ارحام کسانی اند که در مراتب ارث واقع می شوند. مانند: پدر ، مادر، برادر، خواهر و فرزندان آنان و نیز عمو، عمه، خاله، دایی و فرزندان آنان . صله ی ارحام هر کدام به نسبت نزدیکی و خویشاوندی مراتب خود را دارد و فرقی بین خویشاوند پدر و مادر نیست. موفق باشید
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید