بازدید امروز : 198
بازدید دیروز : 62
منظور از کمال نهایی و کمال مقطعی چیست؟ لطفا به طور کامل با ذکر مثال تعریف کنید؟
منظور از تربیت انسان، به فعلیت رسانیدن استعدادهاى بالقوه او است. و چون کمال هر موجودى در شکوفایى و به فعلیت رسیدن استعدادهاى بالقوه اوست، لذا در صورتى که انسان به صورت صحیح و در یک نظام تربیتى همه جانبه پرورش یابد، به کمال نوعى خود خواهد رسید. از اینجا مىتوان دریافت که هدف نهایى از تربیت انسان نیز نباید چیزى جز کمال نهایى او باشد.
حال جاى این سؤال است که کمال حقیقى و نهایى انسان چیست؟ کدام مقصد است که اگر انسان به آن جا برسد به سعادت حقیقى خود نایل آمده است؟ و کدام هدف است که تمام مساعى تربیتى باید به سوى آن جهت گیرى شوند و تمامى قوا و استعدادهاى انسان در ارتباط با آن و در محدوده آن رشد و پرورش یابند؟ ادامه مطلب...
مهمترین سلاح شیطان برای شکار انسان چیست؟
مهمترین وسیله شیطان برای شکار انسان عبارتند از:
1- غفلت انسان از یاد خدا؛ اگر لیوان آب را اگر درنظر بگیریم، هنگامی که در آن آب کاملاً قرار گرفته باشد، چیز دیگری در آن یافت نمی شود. اما اگر هر مقداری از آب خالی گردد، هوا در آن قرار می گیرد. حال ما نیز مانند همان لیوان آب است هر مقداری که به یاد خدا بودیم، از هوای نفس و شیطان خالی هستیم«و من یعش عن ذکر الرحمن نقیض له شیطانا فهو له قرین؛ هر کس از یاد خدا رویگردان شود شیطان را به سراغ او میفرستیم پس همواره قرین اوست.»
2- شهوت جنسی: «شهوت » نقطه مقابل «عفت » است. «عفت » نیز دارای مفهوم عام و خاص است. مفهوم عام آن، خویشتن داری در برابر هر گونه تمایل افراطی نفسانی است و مفهوم خاص آن، خویشتن داری در برابر تمایلات بی بند و بار جنسی است. ادامه مطلب...
علم چگونه می تواند کمال انسان و تقرب به خداوند را در بر داشته باشد؟
با سلام به شما پرسشگر محترم که جویای کمال و تقرب به خداوند هستی. برای شما قرب بیشتر را آرزو می کنم.
اگر روشن شود که علم چیست تقریباً جواب این سؤال هم روشن می گردد.
علم فقط فرا گرفتن مشتی اصطلاحات نیست. در روایات آمده که « العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء» علم نوری است که خداوند در قلب هر کسی که بخواهد می اندازد.
حقیقت علم نور است و راهگشا. اگر فرا گرفتن چیزی، در انسان نور ایجاد کرد و راه را به او نشان داد، علم است و الا ظلمت خواهد بود. انسانی که علم داشت مانند کسی است که در شب تاریک، چراغی در دست دارد. این فرد، راه را واضح و روشن می بیند و به مقصد نزدیک می گردد. ادامه مطلب...
چگونه استعدادهای خود را بشناسیم البته منظورم از استعداد این استعدادهای معمولی مثل نقاشی و ... نیست. از کجا بفهمیم ظرفیت و ارزش وجودی ما چقدر است؟
در پاسخ به سوال شما به بحثی در خصوص ظرفیت اشاره می کنیم.
ظرفیت، دو گونه است: اکتسابی و غیر اکتسابی. به عنوان مثال: شخص تیز هوش و کند ذهن از جهت توانشهای ذهنی ظرفیت متفاوتی دارند بدون آنکه خود در آن دخالت داشته باشند. دو انسان عالم و جاهل نیز که ابتدا دارای شرایط برابر از جهات مختلف بوده ولی یکی تلاش و فعالیت علمی کرده و دیگری سستی و کاهلی ورزیده است هم اکنون ظرفیت متفاوتی وجود دارد که تفاوت آن ناشی از عملکرد خود آنها است. ادامه مطلب...
چرا خداوند تعالی روح ما را در دنیا عبودیت قرار داده است؟ چرا سجده؟ چرا پست شدن. آیا شما دوست دارید پست شوید؟ آیا شما دوست دارید پایین بیایید. درست است که با اینها ما رشد می کنیم اما؟ اگر با کسی آشنا شوی که به شما بگوید پیش من پوچی و چیزی نیستی و ... اما خیلی دوستت دارم و می خوام کمکت کنم بالا بری اما شرطش اینه که پیش من همش اظهار عجز کنی و خودت رو پست بدونی؛ آیا شما دوستی این فرد رو قبول می کنی؟
با تشکر از اینکه دغدغه ذهنی خود را با ما در میان گذاشته اید ، در پاسخ به آنچه مطرح نموده اید توجه شما را به چند نکته جلب می نمائیم :
اول : در خصوص علت قرار داده شدن روح عبودیت در انسان خوب است این نکته را بدانید : به هر میزان موجودى کامل تر و بى نیازتر باشد به رفع نیاز دیگران بیشتر اقدام مىکند و این از ویژگى ها و نشانههاى موجود کامل و مهربان است. ادامه مطلب...
فرصتها و چالشهای رشد معنوی انسان را بررسی کنید؟
ابتدا باید از سؤال خوب شما تشکر کنم. باید خدا را شکر کرد که انسان های خوبی مثل شما در این وانفسا دغدغه معنویت دارند و من نیز خدای را شکر می کنم که برای یکی از بندگان خوب خدا می نویسم. ادامه مطلب...
مشکل من این است که احساس میکنم شیطان وجودم را گرفته نمیدونم چکار کنم؟ ادامه مطلب...
لطفا بگویید یک انسان چگونه می تواند بهترین الگو شود و به مقام انسان کامل برسد؟ ادامه مطلب...
نقش راهنمایی پیامبران در مورد زندگی انسان چیست؟ ادامه مطلب...
چطوری آموزه های دینی برامون جابیوفته که هیچ وقت ازشون دست نکشیم وبتونیم به دیگران هم یادبدیم؟ چطوری تودین ثابت قدم بشیم؟ چطوری از نظر معنوی رشد کنیم و انسانی با ارزش و خودساخته باشیم آن گونه که اسلام می خواد؟
با سلام. دوست گرامی. در پاسخ به سوال شما گفتنی است: اگر شما با حقیقت دین به صورت سیستمی و فورمولی آشنا بشوید، و سعی کنید خودتان را با آن تطبیق دهید، گمان می کنم همه اهداف و آرزوهای تان محقق شود و شما در زندگی به عنوان یک فرد مومن دینی از احساس رضایت برخوردار شوید.
اکثر کسانی که از نقایص خود شکوه دارند، با روح و حقیقت دین آنچنان که باید آشنا نیستند. دین توحیدی اسلام اکثیری است که می تواند مس وجود انسان را طلا کند.
تمام انسان های بزرگ تاریخ همچون امام خمینی رض در همین عرصه البته با شناخت عمیق و توحیدی دین توانستند ظرف وجود خودشان را آنچنان گسترده کنند که تاریخ و جامعه جهانی را به حیرت وادارند.
خوب دقت کنید، انسان در چهار حوزه اندیشه، اخلاق، معنویت و جهاد و مبارزات اجتماعی رشد می کند و دین نیز آمیزه ای از همین چند حوزه است که باید به صورت عملی وارد آن شد و ابعاد وجودی خود را در ساحت آن ساخت و به کمال رساند.
بنابراین در چند عرصه لازم است فعالیت و برنامه ریزی کنید:
1- شناخت و بصیرت: به تمامی شاخه های معارف بیدار کننده ای که عمدتا قرآن کریم در عرصه بیان حق و باطل و معصومین(ع) در عرصه ولایت و مبارزات تاریخی خود با باطل و ترویج حق عهده دار تبیین آن هستند.
بنابراین شناخت و آگاهی سیاسی و اجتماعی و دینی خودتان را هر چه می توانید گسترش دهید واز منابع توحیدی و ولایی دین نیز استفاده کامل ببرید.
2- معنویت: یعنی1- ایمان یقینی به خداوند و یگانگی او 2- یگانه پرستی شامل انجام وظایف دینی در حد واجبات و ترک محرمات. 3-عبادت عاشقانه خداوند در حد مستحبات و ترک مکروهات و 4- ارتباط عاشقانه با ولایت و ائمه هدی و تبعیت از ایشان. این حوزه همان عرفان و معنویت اسلام است که متضمن رشد نهایی انسان است.
3- موضع گیری در مقابل باطل و ولایت شیطان و مشارکت در مبارزه و جهاد سیاسی و فرهنگی و اجتماعی با هجوم های فراگیر دشمنان دین و نظام ولایی اسلام و دفاع از حق و حقیقت، تحت ولایت اولیای الهی و در عصر غیبت تحت امر ولایت فقیه و رهبر عادل زمان.
4- خودسازی اخلاقی و اصلاح شخصیت در عرصه های فردی و روابط اخلاقی اجتماعی.
این چهار حوزه هر یک نقش بارز و مهمی در ساخت انسان مورد نظر اسلام دارد و باید در کنار هم برنامه ریزی شوند.
اگر شما در این نوع خودسازی موفق عمل کنید، آنگاه احساس خواهید کرد که هم دین را می شناسید و هم عمل می کنید و هم یک انسان مبارز و انقلابی خواهید بود و هم در ایمان خود به ثبوت می رسید و هم به عنوان یک مسلمان آگاه و موثر در جامعه خود ظهور خواهید کرد و همچنین به آرامش و نفس مطمئنه خواهید رسید و مورد رضایت خداوند و ائمه اطهار نیز می باشید.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید