سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 2745865

  بازدید امروز : 53

  بازدید دیروز : 549

وبلاگ موسسه رستگان www.mrastegan.ir

 
دانش را احراز نکند، مگر کسی که درس خود را ادامه دهد . [امام علی علیه السلام]
 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/5/12::: ساعت 9:19 صبح

چگونه می توانیم دنبال هوس نباشیم؟

دریچه سعادت و راه ورود به بهشت برین پا بر گرده نفس و امیال نفسانی گذاشتن است. امید است که با یاری خداوند متعال در این امر مهم همه ما موفق باشیم .
امام علی(ع) می‌فرمایند:  با سعی و مجاهدت فضایل اخلاقی را به نفس سرکش خود تحمیل کن، زیرا خواهش طبیعی بشر بر شهوات و رذایل اخلاقی است. «اکره نفسک علی الفضائل فان الرذائل انت مطبوع علیها»[هدایة العلم فی تنظیم غررالحکم سید حسین شیخ الاسلامی ص483]
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: پنج شنبه 89/5/7::: ساعت 11:8 صبح

گاهی در مسجد اتفاق می افتد که بچه ها در مورد مسئولین مسجد یا جلسات صحبت کرده و به انتقاد از آنها می پردازند و عیب و ایرادات کار آنها را می گویند. می خواستم بدانم آیا این ها از مصادیق غیبیت است یا خیر. لطفا بفرمایید حد و حدود غیبیت کردن چیست؟

دانشجوی محترم: برای روشن شدن بحث بهتر است معنای غیبت و فرق آن را با انتقاد روشن کنیم تا جواب سوال شما مشخص شود.
تعریف غیبت:
عالمان اخلاقی در تعریف غیبت گفته اند: غیبت عبارت است از: بدگویى و پرده‏درى نسبت به حیثیت و آبروى افراد، یعنی در غیاب شخصى کارهاى بد و ناپسند شخصی و یا عیوب و نقائص جسمى و اخلاقى او را به گونه‏اى براى کسانی که او را می شناسند, بازگو کنند که اگر به گوشش برسد، ناراحت شود.
امام خمینی ( رضوان الله تعالی علیه ) فرموده است: غیبت عبارت است از: ذکر کردن انسان را در حال غایب بودنش به چیزى که خوش آیند نیست نسبت دادن آن را به سوى او، از چیزهایى که پیش عرف مردم نقصان است، به قصد انتقاص و مذمت او. ( چهل‏حدیث ص : 301 )
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: چهارشنبه 89/5/6::: ساعت 1:31 عصر

من یه دخترم که چشم ها و زبانم گناه زیاد می کنند. حتی نمی دانم از گناه ناراحت می شوم یا نه؟ دلم خیلی از چیزهای مبتذلی که دیدم گرفته؛ فکرمو خراب کردم، نمی دانم چطور درستش کنم؟ و با اینکه می دانستم گناهه انجامش دادم؛ روی برگشت ندارم. کمکم کنید چطور فکرمو سالم کنم و از خدا طلب عفو کنم. من می دانستم گناهه و به چشمم بیاموزم نبیند؟

«قل یا عبادی الـّذین اسرفوا علی انفسهم لا تقنطوا من رحمة الله انّ الله یغفر الذنوب جمیعاً انّه هو الغفور الرّحیم، بگو ای بندگان من که اسراف و ستم کرده اید از رحمت خداوند ناامید نشوید که خدا همه گناهان را می آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است. سوره زمر آیه 53»
از سوال شما کاملا آشکار است که روح ایمان در اعماق قلبتان زنده و فعال می باشد, این مهم نیازمند شکرگذاری از درگاه ایزد منان است.

«غرق محبت»
تا بحال درمحبت یک مادر به فرزند، دقت نموده ای؟ مادری که آغوش پر مهرش همیشه بروی فرزند گشوده است و از هیچ کمکی نسبت به او دریغ ندارد. ولی گاهی بدلیل بازی گوشی و بی توجهی و یا لجبازی کودک، چاره ای جز تنبیه او نمی بیند. البته این تنبیه نیز از روی مهر و علاقه است، تا او درست رشد کند.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: چهارشنبه 89/5/6::: ساعت 10:51 صبح

اسراف یعنی چه؟

پاسخ: اسراف در لغت به معنای از حد گذشتن است چنان که راغب می گوید سرف و اسراف تجاوز نمودن از حد است در هر کاری. منتهی اسراف بیشتر در مورد انفاق مالی گفته می شود و در اصطلاح هم اسراف این است که انسان بی جا و بیش از شأن خود مصرف کند. از نظر بینشی هدف زندگی قرب به خداوند است و در این راستا نیز بهترین راه مصرف امکانات و نعمت هایی که خدای متعال در اختیار ما قرار داده است, راه خدا و تقرب به او است. وظیفه انسان هم استفاده از تمامی امکانات برای نزدیکی به خدا است. اسراف یعنی هدر دادن و یا مصرف بی مورد و بیش از حد امکانات و نعمت های خداوند در مسیری که متضمن قرب انسان به خداوند نیست و یا باعث دوری انسان به خدا می شود.

 

من چند بار است که آیه آخر سوره اصحاب کهف را می خوانم که در ساعتی معین از خواب بیدار شوم ولی بیدارنمی شوم. علت چیست؟

پاسخ: دوست گرامی. خواندن آیه آخر سوره کهف در صورتی بیدار کننده است که فرد از عوامل دیگر بیدار شدن نیز استفاده کرده باشد. مثلا معنا ندارد کسی تا دیر وقت بیدار باشد و غذای سنگین بخورد و در طول روز گناه کند, بعد توقع داشته باشد با خواندن یک آیه بیدار شود, زیرا وقتی می گویند فلان عامل تاثیر گذار است, به این معنا نیست که آن عامل به تنهایی تاثیر گذار است. هر عاملی به تنهایی تنها اقتضای تاثیر دارد و اگر بخواهد واقعا تاثیر گذار باشد, باید تمامی عوامل دیگری که لازم است در کنار آن عامل باشند, اجتماع کنند تا تاثیر گذاری خاص تحقق یابد.  موفق باشید.

 

از کجا بفهمم که شخصا واسه خدا اهمیت دارم و خدا من را دوست دارد؟ این موضوع که خدا من را دوست ندارد اذیتم می کنه؟

پاسخ: دوست گرامی. دوست داشتن خداوند دو نوع است. یک نوع عام است که همان رحمت عام است و شامل حتی بندگان گنه کار می شود و به واسطه همین رحمت است که خداوند حتی روزی ظالمان و گناه کاران و کافران را می دهد و کسی بدون روزی نمی ماند. اما نوع دوم رحمت خاص و دوستی خاص است که تنها کامل مومنان و کسانی است که در مسیر اطاعت خدا و رسول خدا هستند. هر قدر انسان بکوشد به خدا نزدیک شود و در مسیر توحید باشد, بیشتر خدا او را دوست خواهد داشت. در این مورد نباید نگران باشید, سعی کنید با خودسازی به اصلاح خویش بپردازید. روش خودسازی توحیدی را در سایت porsemani.ir بخوانید. موفق باشید.

 

خیلی وقتها کسانی رو می بینم و به حال معنویشون غبطه میخورم، برق چشاشون رو وقتی ازخداشون حرف می زنند میشه با تمام وجود درک کرد، خیلی سعی کردم که بشم یه بنده عالی برای خدا، خیلی وقته در خونه خدا نشستم و دارم منت خدا رو می کشم، نمی گم خسته شدم ،حتی به این منت کشیدنمم افتخار می کنم، اما پس این خدایی که اینا این جوری عاشقانه ازش حرف میزنن کجاست؟ انصافا مگه این خدا، خدای منم نیست؟ شما بهش بگیدکه یه بندت پشت درمونده، جان آقا واکن در و...؟

پاسخ: دوست گرامی. تنها راهکار نزدیک شدن به خدا و احساس خدا در زندگی, آوردن خدا در زندگی است. شما باید بتوانید خدا را در زندگی خودتان پررنگ کنید, خدا را بکشانید توی زندگی خودتان, اندیشه تون رو رنگ خدایی بزنید, اخلاقتون رو خدایی کنید و خدا را توی انگیزه و عملتون وارد کنید. البته کم کم این کار ممکن است, نیاز به دانش و راهنما هم دارد, ولی چاره ای جز این نیست. این همان راه توحید است که اسلام انسان را بدان فرامی خواند. اگر خدا وارد زندگی انسان شد, همه چیز درست و همه نگرانی ها رفع می شود. بیماری ها درمان می شود و خلاصه ریشه سعادت انسان در خدامحوری است. موفق باشید.


 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: دوشنبه 89/5/4::: ساعت 10:6 صبح

خدا رو دوست دارم اکثر لحظه هام صداش می کنم ولی احساس می کنم هیچ وقت به حرفم گوش نمی ده چرا؟ احساسش نکردم وقتی میگم افوض امری الی الله منتظرم جواب بشنوم اما باز ... دلم براش تنگ شده چرا اگه به بدی بنده هاست خدا بخشنده است احساس خلأ می کنم میخوام باشه اگه نباشه می میرم چه جوری بفهمم، خدا دوسم داره خدا رو گم کردم، دیگه نمازم از سر شوق نیست وقتی صداش می کنم خدا نیست؟

در پاسخ به آنچه نگاشته اید در تحت چند عنوان موضوعاتی را خدمت شما ارائه می نمائیم :
اول : چرا احساس خلا می کنیم ؟
تجربه نشان داده هنگامی چنین احساسی بیشتر بر انسان غلبه می کند که افراد به خواسته های خود نرسیده باشند, به این معنا که وقتی نسبت به امری احساس نیاز کرده و آن را از خداوند طلب می کنند و بعد از مدتی به خواسته خود دست نمی یابند , این احساس به آنها دست می دهد که خدا آنها را فراموش کرده , آنها را دوست ندارد و یا به آنها توجه نمی کند .
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: یکشنبه 89/5/3::: ساعت 9:22 صبح

چرا خدا کمکم نمی کنه؟ دیگه خسته شدم. بهش بگین طاقتم تموم شده؟

دوست گرامی از اینکه این مجموعه را برای پرسش خود قرار داده اید متشکریم و امیدواریم که راهنمائی های ما بتواند راهگشای مشکلات شما باشد،اما اگر شما مشکلاتتان را به صورت واضح برای ما ارسال می کردید ما بهتر می توانستیم در جهت سوال شما پاسخ ارائه دهیم، ولی از مفهوم سوالتان این را درک می کنیم که در زندگی شما مشکلاتی باعث شده که کمی از درگاه خداوند متعال ناامید شوید.ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/5/2::: ساعت 8:33 صبح

می خواستم بدونم که از کجا بفهمم که کار خوبی که انجام می دهیم از سوی شیطان نیست و کاری که انجام می دهیم برای خداست، اگه میشه یک ملاک کلی به بنده بدهید؟

سوال شما را هر کسی مطالعه کند, روح دینداری ، اعتقاد و دغدغه سعادت ، فلاح و رستگاری در آن حس می شود از این بابت به شما دوست عزیز تبریک گفته و امید موفقیت و بهروزی و کمال برای شما داریم .
سرنوشت بشر و سعادت انسان ها در گرو اعمال اوست و این مهم را اگر چه عقل و منطق می پسندد، شرع نیزآن را تایید وبر آن تاکید میکند «ان الانسان لفی خسر الا الذین امنوا و عملوا الصالحات »[سوره والعصرآیات 1و2] تنها توشه ای که انسان با خود می برد همین عمل است ولی عملی که مورد قبول خداوند متعال قرار گرفته باشد که فرمود :«انما یتقبل الله من المتقین »پس هر عملی سبب رستگاری و فلاح نمی شود و شرایط و ضوابط خاص خودش را داراست. اهمیت عمل، بیش از آنکه به اندازه و مقدار آن مربوط باشد، به چگونگی آن ارتباط دارد لذا عملی که با نیت خالص و با پرهیزگاری و هدفداری انجام پذیرد، ارزشمند و گرانبهاست ، هرچند اندک باشد
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: پنج شنبه 89/4/31::: ساعت 12:0 عصر

چرا وقتی چیزی از خدا درخواست می کنیم و حاجت بر آورده نمی شود تمام علمای دین عقیده بر این دارند که حکمت الهی است؟

پاسخ: دوست گرامی. بنابر سنت الهی هر پدیده ای معلول چندین عامل است که اگر تمامی عوامل با هم تحقق پیدا کنند, تحقق آن پدیده حتمی و ضروری می شود, بنابراین هر عاملی به تنهایی تنها اقتضای تحقق آن پدیده را دارد و دعا هم به همین صورت است, یعنی یکی از عوامل اجابت دعا است و تنها اقتضای اجابت دارد, بنابراین در صورتی اجابت دعا حتمی می شود که تمامی عوامل تحقق آن خواسته با هم محقق شوند. وجود مصلحت و حکمت خدا هم جزء همین عوامل است. اگر حتی تمامی عوامل تحقق یابند, ولی حکمت خدا اقتضای آن را نداشته باشد, باز عوامل ناقص هستند و اجابت نخواهد بود. موفق باشید.

 

آیا تو ایران کسی چشم برزخی داره؟

پاسخ: دوست گرامی. یکی از اصولی که اهل معرفت رعایت می کنند, اصل کتمان است, بنابراین ممکن است افراد بسیاری دارای چشم برزخی باشند, اما به دلیل کتمان و رازپوشی ایشان, معمولا کسی اطلاعی از این توانایی ایشان ندارد, البته گاهی از روی قرائنی می توان به این توانایی افراد پی برد. در این راستا باید توجه داشته باشید که اگر ایشان اهل کتمان نباشند ممکن است مشکلات فراوانی برای ایشان از ناحیه مردم و نفس خود ایشان پیدا شود که تحمل آن بسیار دشوار خواهد بود. موفق باشید

 

می گویند مقام شهید بهشت برین «بهترین بهشت» است و شهید هم کسی است که در جنگ برای دفاع از میهن جان خود را ازدست بدهد پس بنابراین بگوییم که همیشه جنگ باشد و ما برویم و شهید شویم. آیا درست است؟

پاسخ: دوست گرامی. شهید کسی است که در راه خدا و دفاع از ارزش های الهی و برای اعتلای کلمه الله شهید می شود. برای انسان مهم این است که در راه خدا باشد و به سوی خدایی شدن حرکت کند. فلسفه زندگی هم همین خدایی شدن انسان است, حال اگر راه خدا با تهدید دشمنان روبرو شد تنها در چنین موقعیتی است که وظیفه جهاد در راه خدا فعلیت پیدا می کند و در چنین حالتی است که انسان مومن اگر شهید شود, دارای چنان ارزشی می شود که در روایات ذکر شده است. پس به طور کلی حرکت در مسیر الهی است که بهشت ساز است و گاهی موقعیت اقتضا می کند که این مسیر با جهاد و شهادت طی شود. موفق باشید.

 

چگونه می توانیم به همه کارهایمان رنگ الهی بدهیم؟

دوست گرامی. روح اسلام توحید است و توحید  یعنی خدامحوری در اندیشه و اخلاق و گرایش و عملکرد و تمام عرصه های زندگی. خدامحوری روشی است که اسلام برای خدایی شدن و رنگ خدایی گرفتن انسان توصیه می کند. راهکار دیگری هم وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه توصیه می کنیم مطلب درج شده در سایت (پرسمان اخلاق) در گزینه خودسازی تحت عنوان "روش خودسازی توحیدی" را مطالعه کنید. موفق باشید.

آدرس سایت: http://www.porsemani.ir/

 


 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/4/29::: ساعت 12:54 عصر

وقتی پای سخنرانی مذهبی می نشینم یا کتاب مذهبی می خوانم یا روزهای بعد از اعتکاف یا مثلا وقتی از زیارت می آیم با عشق و شور فراوان عبادت می کنم، از نمازهایم لذت می برم، خیلی مراقب رفتارم هستم اما این آثار ماندگار نیست کم کم سست می شوم، می دانم که این روند کاملا طبیعی ست اما از شما می خواهم راهنمایی ام کنید که چگونه حال معنوی ام را حفظ کنم؟

از این سوال شما به خوبی آشکار است که روح ایمان در شما وجود دارد و نور خداوند هنوز در دل شما روشن است. البته با خواندن سوال بسیار متاسف شدیم, ولی امید است که خدای متعال شما را با خودش بیشتر آشنا کند و روزی برسد که عاشق او شوید, آنگاه از چنان لذت و بهجتی برخوردار خواهید شد که حتی نمی توانید برای لحظه ای یاد او را فراموش کنید. ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/4/29::: ساعت 10:42 صبح

مدتی است که در احوال علمای اخلاق موجود جستجو می کنم به آیت الله خوشوقت برخورده ام، لطفا نظر خود را درباره ایشان بفرمایید و اگر لطف کنید اطلاعاتی از زندگی ایشان و احوالاتشان برایم ارسال کنید؟

در پاسخ توجه شما را به معرفی اجمالی شخصیت ارزشمند آیه الله خوشقت از زبان حجه الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران که در این باب از کارشناسان خبره و مطلع و موثق می باشند حلب می نماییم :
یکی از چهره های نورانی که علماً و عملاً جزء وجاهتهای جامعه ما و حسنات زمان به حساب می آیند، آیت الله حاج شیخ عزیزالله خوشوقت می باشند.
ادامه مطلب...

 
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >
 
 
 

جستجوی واژه ها

 

حضور و غیاب

 

فهرست موضوعی یادداشت ها

بندگی[49] . خودسازی[46] . زندگی[44] . اخلاق[42] . عرفان[39] . سوال و پاسخ کوتاه[32] . سیاست[29] . نماز[27] . توحید[23] . خودشناسی[21] . اخلاق جنسی[18] . عشق[17] . گناه[16] . ایمان[15] . سوال و پاسخ کوتاه[13] . غفلت[12] . عبادت[11] . دعا[11] . اعتقاد[9] . توبه[8] . شناخت[8] . شیطان[7] . غیبت[7] . علم[7] . دنیا[7] . تربیت[7] . ازدواج[6] . احکام[6] . مذهب[6] . مرگ[6] . سیر و سلوک[6] . ولایت[6] . وظیفه[5] . معنویت[5] . ریا[5] . اجابت دعا[5] . خانواده[5] . توکل[5] . حجاب[5] . جامعه[4] . اخلاص[4] . امام زمان[4] . سلوک[4] . صبر[4] . عاشورا و عزاداری[4] . مراقبه[4] . عقل[4] . نماز شب[4] . نگاه[3] . والدین[3] . نهی از منکر[3] . غزلیات حافظ[3] . عادت[3] . عاشورا[3] . شوخی[3] . شرک[3] . ریاضت[3] . زیارت[3] . دین[3] . رمضان[3] . امید[3] . تبلیغ[3] . تصوف[3] . بصیرت[3] . انقلاب[3] . تفکر[3] . خدا[3] . حوزه و دانشگاه[3] . دروغ[3] . حیا[2] . حب دنیا[2] . حج[2] . خواب[2] . خداشناسی[2] . ارشاد[2] . تقوا[2] . حقوق[2] . چله نشینی[2] . توحیدی[2] . اهل بیت[2] . انتقاد[2] . انسان[2] . پرورش روح[2] . ترس[2] . اخلاق اجتماعی[2] . آخرت[2] . آرامش[2] . رزق و روزی[2] . دینداری[2] . ذکر[2] . رابطه با خدا[2] . زهد[2] . سعادت[2] . شخصیت[2] . شهادت[2] . شهوت[2] . سیر و سلوک[2] . شادی[2] . طلسم[2] . غضب[2] . فحش[2] . فکر[2] . فکر گناه[2] . قرب[2] . عمل[2] . عمل صالح[2] . عزاداری[2] . عزت[2] . گریه[2] . گذشت[2] . گناه و توبه[2] . معاشرت[2] . قلب[2] . کربلا[2] . کمال[2] . گوناگون[2] . هدف[2] . نماز صبح[2] . نفس[2] . مهدویت[2] . مهمانی . موسیقی . موفقیت . مومن . ناامیدی . نامحرم . نبوت . نسبیت . نفاق . نفرت . نفس اماره . نقش زنان . معیشت . مهار نفس . نماز قضا . نماینده،مجلس . همت و اراده . همسر . هنر . هو . هوس . واجب . نوحیدی . نیت . نماز جمعه . وحدت وجود . ورزش . ولایت فقیه . ولایت مداری . یاد خدا . کرامت، شفای بیماران . کربلا، عاشورا . لباس . لذت نماز . لعن . لواط . ماه رجب . مجادله . مجذوب، سالک . محاسبه . محبت . محبوبیت . محیط آلوده . مدپرستی، مدگرایی . کمال-خودشناسی-خودسازی . کینه . کم خوری . قلب سلیم . قهر . قیصر امین پور . کرامت . معرفت . معرفت خدا . معروف،منکر . معصومین . مسافرت . مسلمان واقعی . مصاحبه . گناهان صغیره . گرایش به بدی . گره در کار . عرفان کاذب . عریضه . عشق الهی . عشق مجازی . عصبانی . غذا خوردن . غرور . علم و عمل . عمر . عمره . قرب به خدا . قساوت . قضاوت . قطب . فنای فی الله . فیلم . قبر . قبولی عمل . قدرت . فطرت . فقر . غلفت . غم و غصه . طول عمر . ظرفیت . عاقبت به خیری . عبودیت . عجب و خودپسندی . شیعه . شیعه، شهادت طلبی . صحت عمل . صراط . صفات . صوفیه . طلبگی . طلبه . شادی و نشاط . شانس . سیره ائمه . سیاسی . سید حیدر آملی . سوال و پاسخ کوتاه 21 . شهید،شهادت . شناخت امامان . شخصیت ها . شرک . شکر . شلوار لی . سکس . سکولاریسم . سلامت . سلوک، عرفان، شیعه . سوء عاقبت . زیبایی . سالمندان . سالک، مجذوب . سختی ها . زبان . زنا . رابطه با دختران . رجبعلی خیاط . رحمت . رحمت خدا . دین داری . دین، وحی . خودسازی-رشد- . خودسازی-سیر و سلوک- . رضایت . رضایت خدا . رفاقت . روابط نامشروع . روزه . روشنفکر . آرزو . آرزوی مرگ . آزادی معنوی . ابتلا . آداب سلوک . احترام والدین . احضار ارواح . اخلاق اجماعی . اراده . اراده، گناه . ارامش . انتخاب، مجلس . امامان . امتحان . اعتماد به نفس . اعتکاف . اقتصاد . استجابت . استجابت دعا . استراتژی . اسلام . اسم ذات . اشک . اصولگرایی . تجلی . تجمل گرایی . تصوف و درویشی . تعادل . تغذیه . تفکر . پسر و دختر . پوشش . بصیرت- . بهشت، برزخ . بی نماز . بینش سیاسی . پائولوکوئیلو . پاکی قلب . پرخوابی . انسان، خوب و بد . انرژی . اهل بیت- . اولیای خدا . اینترنت . بخشش گناه . بخل .
 

مشترک شوید