بازدید امروز : 23
بازدید دیروز : 549
دوستی دارم که نماز نمی خونه، ارتباط من با اون باید چه جوری باشه؟
دوست گرامی. فلسفه دوستی از نظر اسلام همراهی و رفاقت در مسیر خدا است. مومنین با هم دوست می شوند تا به هم برای رسیدن به خداوند کمک کنند, به همین دلیل است که انسان باید در انتخاب دوستان همسفر و هم مسیر برای خود دقت کند. مهمترین عامل و علامت حرکت به سوی خداوند نماز است. کسی که نماز نمی خواند در حقیقت در این مسیر حرکت نمی کند. شما اگر خداجو هستید و هدفتان کمال معنوی است باید بدانید که با ایشان هم مسیر نیستید, در صورتی که می توانید در ایشان تاثیر مثبت ایجاد کنید به دوستی خود ادامه دهید, ولی اگر ایشان روی شما تاثیر منفی دارد, با کس دیگری دوستی کنید. موفق باشید.
من در خلوت نافله نمی خونم ولی در نماز جماعت وقتی بقیه می خونند دلم می خواد بخونم از طرفی میگم حتما ریا است بنابراین موفق نمیشم؟
دوست گرامی. در نماز جماعت و مسجد به دلیل فضای معنوی مناسبی که هست اقبال قلب برای انجام نوافل بیشتر است و لذا میل انسان برای انجام مستحبات تشدید می شود. نباید تصور کنید که اگر نافله بخوانید ریا می شود, زیرا خود این تصور و تلقین از شیطان است تا مانع رشد انسان شود. هدف از ریا جلب قلوب دیگران برای رسیدن به مقام و ثروت مادی است و معلول قصد ریا است و کسی که چنین قصد و هدفی ندارد هرگز ریاکار نیست. هدف از نماز و عبادت خالص هم خدایی شدن انسان است و کسی که به قصد تقرب و خدایی شدن به مسجد می رود و نماز می خواند, ریاکار نمی تواند باشد. موفق باشید.
من در نماز وسواس هستم چطور می توانم شیطان را از خود دور کنم؟
دوست گرامی. وسواس بیماری خطرناکی است که باید سریع درمان شود. راه اصلی درمان وسواس هم عدم پاسخ گویی به پیام های درونی است. اگر احساس کردید از درونتان این پیام می رسد که مثلا نشد باید تکرار کنی, به هیچ وجه تکرار نکنید و یقین بدانید که عملتان صحیح است و نیازی به تکرار ندارد. اگر بتوانید پاسخ ندهید به زودی درمان می شوید و در صورتی که نتوانید این بیماری ادامه خواهد یافت و بلکه بدتر خواهد شد. برای آشنایی بیشتر به سایت پرسمان اخلاق بروید و در گزینه اخلاق فردی مطالعه کنید. موفق باشید.
عمل صالح به چه عمل یا اعمالی گفته می شود؟ راه شناخت عمل صالح از غیر صالح چیست؟
دوست گرامی. عمل صالح یعنی عملی که صلاحیت نزدیک کردن انسان به خداوند را دارد. ویژگی های عمل صالح: 1-باید خود عمل خوب باشد فی نفسه و صحیح انجام شود به تعبیر علماء اخلاق حسن فعلی داشته باشد. 2- چگونگی انجام عمل؛ برای این که هر کاری به نتیجه مطلوب برسد و تأثیر آن احساس شود، باید مراقب بود که آن عمل به بهترین صورت و با شرایط انجام گیرد. مثلا در کمک به یک مستمند باید مراقب بود که آبرویش حفظ شود. 3- مهمترین جنبه هر عملی، نیت آن است باید عمل از سر صدق و اخلاص و فقط برای کسب رضایت خداوند و قرب به او انجام شده به اهداف دنیوی و پست آلوده نگردد. موفق باشید.
چی کار کنم توسط دیگران در من تشکیک ایجاد می شه، نه برای مسائل مذهبی بلکه مثلا یه نظر میدن، باعث می شه از یقینم کم بشه و به کارم نچسبم البته من زیاد دوست ندارم با کسی ارتباط داشته باشم چون فکر می کنم ضررش بیشتر از سودش هست حداقل برای من؟
پاسخ: دوست گرامی. برای اینکه در کار خود ثابت قدم باشید و دچار شبهه نشوید, سعی کنید اصول اساسی هر کاری را بدانید و یقین داشته باشید, بعد شبهات جزئی که در مقابل آن اصول کلی یقینی مطرح می شود, دیگر شبه در مقابل بدیهه تلقی می شود و نمی تواند تاثیر گذار باشد. در مورد دین هم وضعیت به همین منوال است. کسی که به اصول اساسی دین یقین دارد, در مقابل شبهات نمی لغزد. موفق باشید.
چگونه بفهمم که خداوند تا چه اندازه به من علاقه دارد؟
دوست گرامی. رابطه دوستانه میان انسان و خداوند دو طرفه است.یحبهم و یحبونه. اگر بخواهیم بفهمیم خداوند تا چه انداره به ما علاقه دارد, باید ببینیم ما تا چه اندازه به خداوند علاقه و رابطه داریم و مطیع او هستیم و به وظایف واجب و مستحب خود عمل می کنیم. موفق باشید.
در مورد کسی که کاهل نماز است، چه توصیه ای دارید؟
پاسخ: دوست گرامی. هدف دین و زندگی انسان معرفت خدا و سعادت انسان است و نماز عرفانی ترین عمل دینی است که اگر درست انجام شود, وصول به معرفت خداوند و هدف دین و زندگی قطعی خواهد بود. کاهل نمازی ریشه ها و راهکارهای زیادی دارد که با پیام کوتاه نمی توانیم درباره ان سخن بگوییم. لطف کنید به سایت ما اخلاق و عرفان بروید و در گزینه اخلاق بندگی بخش واجبات دو مطلب در این زمینه هست مطالعه کنید. موفق باشید.
:انسان چطورخودش رو بشناسه و به خدای خودش نزدیک بشه و عاشقانه عبادتش کنه؟ رحمت و لطفهای خدا چه چیزی میتونه باشه؟ دوست دارم بیشتر از این به خدا نزدیک شم و با تمام وجود احساسش کنم؟
پاسخ: دوست گرامی. راهکار نزدیک شدن به خداوند در دین اسلام سیر و سلوک توحیدی است, انسان با رسیدن به توحید و توحیدی شدن به خداوند نزدیک می شود. منتهی سیر و سلوک توحیدی دو مرحله دارد. نظری و عملی. راه نظری آن در حقیقت همان معرفت خداوند و شناخت است و راه نظری آن عبودیت و یکتا پرستی است. برای آشنایی با این راه توصیه می کنیم مطلب روش خودسازی توحیدی را در سایت پرسمان اخلاق گزینه خودسازی مطالعه کنید.
من توبه کردم الان باید چه کار کنم که دیگه سمت گناه و شیطان نروم و توبه ام را نشکنم؟ چون شنیدم هر که توبه کرد و دوباره توبه اش را شکست خدا را مسخره کرده است؟
پاسخ: دوست گرامی. توبه بدون بازگشت همان توبه نصوح است. موفقیت در این مسیر در گرو توبه واقعی و با رعایت شرایط است. ضمنا باید بدانید رعایت شرایط عمومی توبه کافی نیست. در راستای توبه واقعی باید زمینه های لازم فراهم شود تا انسان بتواند گناه خاص را برای همیشه ترک کند و دیگر آلوده نشود. ترک هر گناهی راهکار خاصی دارد که باید از طریق آن اقدام کرد. مثلا برای ترک گناهان جنسی باید ازدواج کرد و چشم وگوش را کنترل نمود و مانند آن. برای مطالعه بیشتر به سایت: پرسمان اخلاق/ اخلاق بندگی/ بازگشت/ مراجعه کنید. http://www.akhlagh.porsemani.ir/
آیا گناهی که خودمان می کنیم (می توانیم) در همان نهی از منکر کنیم؟
پرسشگر عزیز؛ در هیچ حالتی وظیفه نهی از منکر از مؤمن ساقط نمیشود؛ اما زمانی میتواند تأثیر گذار باشد که خود اهل آن معصیت نباشد. امام علی (علیه السلام) می فرمایند: «وانهو عن المنکر و تناهو عنه فانما امرتم بالنهی بعد التناهی؛ مردم را از منکرات باز دارید و خود هم مرتکب نشوید، زیرا شما موظفید ابتدا خود محرمات را ترک وسپس مردم را باز دارید.»1
لذا نهی از منکر از وظایف مهم مؤمن است ولی ابتدا باید از خویش شروع نماید و خود را اصلاح کند؛ اما اگر در اصلاح خود سهل انگاری کرد، باز هم وظیفه دارد دیگران را از منکر نهی کند. علامه جوادی آملی (حفظه الله تعالی) می فرمایند:« حتی اگر خود به آن عمل نکند وظیفه گفتن از او ساقط نمی شود.»2 بنابراین حتی اگر خودش عامل نیست می تواند, بلکه وظیفه شرعی نهی از منکر است.ادامه مطلب...
من فردی ساکت و منزوی هستم و بخاطر شکل ظاهریم من را یک فردی خوب خطاب میکنند، اما پس از مدتی طولانی که من را شناختند به من لقب ریا کار میدهند. آیا من واقعاً یک فرده ریا کار هستم؟
قبل از پاسخ به سؤال شما دوست گرامی باید این نکته را یادآوری نمائیم که افراط در انزوا طلبی زیانبار است و علاوه بر آن که از نظر فردى زندگى را دچار دشوارى هایى مىکند, موجب رها کردن مسؤولیتهاى بزرگ اجتماعى نیز مىشود. لذا براى آن که بتوانید خود را از تنهایى نجات بخشید در مرحله اول باید با معیارهاى صحیح دوستانى را برگزینید که همنشینى با آنان موجب رشد معنوى مىشود و هم چنین در مجامع دینى و محافل اجتماعى ثمربخش نیز شرکت نمایید. ادامه مطلب...
آیا گذشت کردن در همه جا لازم است؟ مثلا کسی را که در معامله با ما کلاهبرداری کرده یا کسی که دائما اسباب شکست کاری ما را فراهم می سازد؟ آیا از این افراد هم باید بگذریم تا خدا از ما بگذرد؟
عفو و گذشت از نظر عقل و شریعت و حیانی , امری ارزشی و هنجار و رفتاری پسندیده و نیکو است. خداوند در آیات بسیاری بر ارزشمندی عفو و گذشت, تأکید کرده است و از صاحبان حق خواسته است که بر خلاف حق و حقوق خویش از باب انسانیت از خطا و اشتباه دیگری درگذرند و رفتار نا درست دیگران را نادیده بگیرند. ادامه مطلب...
در دین مبین اسلام منظور از مراقبه چیست؟ آیا با مراقبه در غرب متفاوت است؟
در پاسخ به پرسش شما دوست عزیز، مراقبه را به طور خلاصه در دو دیدگاه اسلامی و غربی بررسی می کنیم:
مر اقبه در اسلام:
مراقبه در اخلاق و عرفان اسلامی ،یکی از مراحل تزکیه نفس ،به شمار می رود. تزکیه نفس که بر طبق ایه شریفه «قد افلح من زکیها»(9/شمس)به هدف رستگاری و فلاح انجام می گیرد؛ دارای مراحلی از جمله :مشارطه،مراقبه،محاسبه،معاقبه،مجاهده و معاتبه می باشد. ادامه مطلب...
نظر حضرت امام خمینی (ره) درباره منصور حلاج چی بوده؟ موافق ایشان بودند یا مخالف؟
تعبیراتی که حضرت امام در مورد اشخاصی چون حلاج و بایزید بسطامی دارند ؛ظاهری دو گانه دارد .از طرفی حلاج در برخی از اشعار امام ،نماد انسان کامل و رسیده ،معرفی میگردد همانگونه که در مطلع آغازین دیوان اشعار امام آمده است :
من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم چشم بیمار تو را دیدم و بیمار شدم
فارغ از خود شدم و کوس اناالحق بزدم همچومنصور خریدار سر دار شدم ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آیتالله مجتبی تهرانی، این استاد اخلاق سلسله مطالبی درباره دعا و شرایط آن دارد که در ایام ماه رمضان بیان میکند. این عالم ربانی در مراسم شب قدر در شب بیست و سوم ماه رمضان (9 شهریور) در سخنانی به توصیف «چگونگی دعا در شب قدر» پرداخت که مشروح آن در پی میآید؛ ادامه مطلب...
اثر ترک نماز
زنی صیحه زنان دیوانه وار خدمت پیغمبر (ص) آمده گفت : یا رسول الله اصحابت بروند تنها با شما کار دارم ، اصحاب رفتند ، آن زن ، خدمت پیامبر اکرم (ص) نشست ، گفت: یا رسول الله گناه کردم گناهم خیلی بزرگ است . پیغمبر فرمود : رحمت خد از آن بزرگ تر است .
پیغمبر فرمودند گناهت چیست ؟
یا رسول الله زن شوهر داری بودم زنا دادم ، آبستن شدم بچه به دنیا آمد او را در خمره ی سرکه خفه کردم بعد هم سرکه ی نجس را به مردم فروختم ، گناهم خیلی بزرگ است خیلی !
پیامبر فرمودند می خواهی علت انحرافت را بگویم ؟
گمان می کنم که نماز نمی خوانی و به همین علت دچار این گناه بزرگ شده ای.
اثرات و نقش نماز شب چیست؟
امشب آن نیست که در خواب رود چشم ندیم-خواب در روضه رضوان نکنند اهل نعیم
خاک را زنده کند تربیت باد بهار-سنگ باشد که دلش زنده نگردد به نسیم
بوى پیراهن گم کرده خود مى شنوم-گر بگویم همه گویند ضلالى است قدیم
اى رفیقان سفر دست بدارید از ما-که بخواهیم نشستن به در دوست مقیم
«اهمیت» ادامه مطلب...
کیفیت خواندن نماز شب چگونه است؟
کیفیت نماز شب به طور اختصار: نماز شب مجموعا یازده رکعت است که ده رکعت آن به صورت پنج نماز دو رکعتی خوانده می شود. هشت رکعت اول را به نیت نافله شب می خوانند و دو رکعت بعد را به نیت نماز (شفع ) و یک رکعت آن را به نیت نماز (وتر). افضل آن است که نماز شب به هنگام سحر خوانده شود و هنگام سحر عبارت است از یک سوم آخر شب و هر قدر به صبح نزدیک تر باشد افضل خواهد بود. البته می تواند به همین مقدار بسنده کند و به مثل نماز صبح این یازده رکعت را به جا آورد ولکن عاشقان و سالکان طریق دوست هیچ گاه به این مقدار بسنده نمیکنند و مستحبات آن را هم به جا می آورند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید