سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 2745840

  بازدید امروز : 28

  بازدید دیروز : 549

وبلاگ موسسه رستگان www.mrastegan.ir

 
بسا کس که با نیکویى بدو گرفتار گردیده است و بسا مغرور بدانکه گناهش پوشیده است ، و بسا کس که فریب خورد به سخن نیکویى که در باره او بر زبانها رود ، و خدا هیچ کس را نیازمود چون کسى که او را در زندگى مهلتى بود . [ و این گفتار پیش از این گذشت ، لیکن اینجا در آن زیادتى است سودمند . ] [نهج البلاغه]
 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/7/13::: ساعت 10:2 صبح

معانی مختلف وحدت وجود در عرفان و فلسفه؟

«وحدت وجود» دارای تفاسیر و معانی مختلفی است که عبارتند از؛
1. وحدت وجود به این معنا است که «وجود» تنها یک مصداق بیشتر ندارد و آن هم وجود خداست. سایر موجودات خیالات و اوهام و امور اعتباری هستند برخی جاهلین از صوفیه قائل به این تفسیر هستند.
2. تفسیر دوم از وحدت وجود این است که همه موجودات خدا هستند. آسمان، زمین، ابر، کوه، همه و همه خدا هستند یا اجزاء خدایند. این تفسیر نیز از وحدت وجود نیز منسوب به جاهلین از صوفیه است. و همچون تفسیر فوق مورد پذیرش عرفا بزرگ نمی باشد.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/7/13::: ساعت 9:25 صبح

نمازم دلچسب نیست وقتی نمازم به اتمام می رسد از خودم بدم میاد از اینکه فکر و یاد خدا در نمازم دیده نمی شه. از اینکه بعد از نماز سرم را به سجده بگذارم و دعا کنم، خجالت می کشم. من قبلا این گونه نبودم و با معنی نماز به آرامش می رسیدم و لذت می بردم. لطفا مرا راهنمایی کنید؟

ما نیزمتاسفیم که حالات خوش معنوی گذشته خود را از دست داده اید و امیدواریم بتوانید همچون گذشته و حتی بهتر از گذشته این حالات را درک نمائید . قبل از پاسخ به سوالی که مطرح نموده اید این نکته مهم را یادآوری می نمائیم: اگر قرار بود هریک از واجبات الهی ، با لذت همراه باشد ، معلوم نبود چه کسی واقعا بنده خدا و مؤمن است، مهم این است که امر خدا را اطاعت کرده و انجام تکلیف کنیم ، چه لذت ببریم و چه لذت نبریم ؛ در این صورت معلوم می شود چه کسی عبد خدا است و چه کسی عبد هوای نفس!
اما در خصوص آنچه مطرح نموده اید باید بگوئیم : اگر کسی نفس خود را که به توحید گرایش دارد، با حب نفس ، حب جاه و مقام ، حب به دنیا وحب گناه و لذت های مادی بیالاید و دفن کند، دیگر عظمت و کبریایی خداوند متعال را در مقابل این امور نادیده می گیرید و این همان مهمترین علتی که موجب لذت نبردن انسان از نماز می شود . ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/7/13::: ساعت 8:41 صبح

امام خمینی(ره) در کتاب نصایح خود دل خوشی از اعتماد به نفس نشان نمی دهد و انسان را از این کار بر حذر می دارد، دلیل چیست؟

برای رسیدن به پاسخ لازم است بدانیم که اعتماد به نفس، هم می تواند ممدوح باشد و هم مذموم؛ لذا مقصود امام خمینی (رحمةالله علیه) از برحذر بودن از اعتماد به نفس، جنبه ی منفی آن است.
اعتماد به نفس در صورتی مثبت است که خداوند در آن دیده شود؛ یعنی در حقیقت اعتماد به خدا و توانایی هایی است که خداوند به انسان داده است و ریشه در توکل دارد و اعتماد به نفس منفی هم در صورتی است که خدا در آن دیده نشود و به صورت سکولار به توانایی های خود نگاه کنیم.
گفت آرى گر توکل رهبر است---این سبب هم سنت پیغمبر است‏
گفت پیغمبر به آواز بلند--- با توکل زانوى اشتر ببند
رمز الکاسب حبیب اللَّه شنو--- از توکل در سبب کاهل مشو
برای رسیدن به پاسخ لازم است دورنمایی از اعتماد بنفس و توکل را ترسیم کنیم. 
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/7/10::: ساعت 12:47 عصر

آیا 3 روز گرسنه ماندن اهل بیت و دادن افطار شان به سائل صحیح است؟ و اگر آری این عمل صحیح است که ما هم از این کارا کنیم مثلا خودمون و خانوادمون گرسنگی بکشیم ... آیا اگر ما بکنیم یه نوع تصوف و ریاضت غلط نیست؟

از این که با این نهاد در ارتباط هستید، از شما متشکریم و امیدواریم پیرو راستین دین مبین اسلام باشیم.
صبر و ایثار و سخاى نفس و جود--- باد داده کان بود اکسیر سود
فکر آن باشد که بگشاید رهى---راه آن باشد که پیش آید شهى‏
«رشد»
برای این که به قرب الهی بار یابیم، راهی جزء ایمان و عمل صالح نیست. از این رو خدای متعال این دو عامل سعادت را در بسیاری از آیات در کنار هم ذکر کرده است و از این رو می خواهد انسان ساز بودن این دو امر تنبُه دهد؛« وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ عَظیمٌ؛ خداوند، به آنها که ایمان آورده و اعمال صالح انجام داده‏اند، وعده آمرزش و پاداش عظیمى داده است».1 
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: سه شنبه 89/7/6::: ساعت 9:47 صبح

چه دعایی در طلب خارج شدن حب دنیا از قلب مجربتر است؟ آیا ذکر خاصی وجود دارد؟

در پاسخ به مطالب ذیل توجه کنید :
1- هر چند دعا در بیرون کردن حب دنیا از قلب نقش موثری دارد و دعا کردن برای این منظور لازم است اما هر گز کافی نیست .
2- بیرون کردن محبت دنیا از قلب نیازمند سال ها مجاهده و ریاضت و تمرین است و جز در زمانی طولانی حاصل نمی شود .
3- در کلام برخی بزرگان تاکید شده که آخرین چیزی که از سر و صدیقان بیرون می رود حب دنیا است : آخر ما یخرج من رءوس الصدیقین حب الرئاسة. شرح ‏نهج‏البلاغة ج 2 ص 181
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: دوشنبه 89/7/5::: ساعت 9:11 صبح

من 32 سال دارم و لیسانس هستم و هنوز ازدواج نکرده ام. چگونه ملتمسانه و نیازمندانه از خدا بخواهم که من هم همسر خوب داشته باشم. در دعا چه جمله ای بگویم و از خدا چه بخواهم؟

دانشجوی گرامى! از این که صادقانه، مساله خود را با ما در میان گذاشتید، تشکر و قدردانى مى‏کنیم. امید است پاسخ ما بتواند گره‏اى از مشکلات شما جوانان محترم و مشتاق پاکى و پاکدامنى را باز کند که این بهترین پاداش به حسن اعتمادتان خواهد بود. همانطور که می دانید دانستن سن ،تحصیلات و جزییات دیگری در ارایه راهنمایی و مشاوره بهتر نقش دارند. با توجه به کلی بودن سوال موارد زیر مطرح میشود.
انسان یک سلسله نیازهایی دارد که باید در شرایط زمانی مناسب به نحو صحیح ارضا شود یکی از این نیازها که آغاز ارضاء آن در ایام جوانی است اما بیداری آن در ایام نوجوانی رخ می دهد نیاز جنسی است. این نیاز در ایام نوجوانی و بلوغ بر اثر ترشح هورمون های جنسی و تغییرات فیزیولوژیکی و روانی که در فرد به وجود می آید، بیدار می شود ولی به دلیل فراهم نبودن سایر شرایط ازدواج مانند بلوغ فکری، اجتماعی و اقتصادی در بیشتر افراد با کمی تأخیر ارضاء می شود و بهترین دوران ارضاء این نیاز آغاز جوانی است یعنی وقتی سایر شرایط ازدواج نیز به طور نسبی فراهم شد.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: یکشنبه 89/7/4::: ساعت 1:8 عصر

چگونه می توان رحمت حق را جلب کرد؟

رحمت به دو قسم رحمت عام و رحمت خاص تقسیم میشود.
رحمت عام, شامل حال همه ی موجودات می شود؛ حتی انسان کافر و گنهکار نیز از رحمت عام الهی بی نصیب نیست؛ همچون نعمت حیات و زندگی که شامل حال هم کافر و هم مؤمن می شود.
ولی رحمت خاص الهی تنها شامل بندگان صالح و شایسته ی حضرت حق تعالی میشود.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: یکشنبه 89/7/4::: ساعت 1:6 عصر

برای اینکه دین و ایمان و اعتقادات خود را در این زمانه که پر از فتنه وفساد در تمام ابعاد است، حفظ کنیم وانشا الله با دین کامل و شیعه اثنی عشری بمیریم، چکار باید بکنیم؟

لازم است در همین جا عشق و محبت شما به رشد و کمال و معنویت را ستایش کنیم و برای حفظ این روحیه و گسترش آن بین تمام جوانان و دانشجویان از خداوند متعال طلب کمک و یاری کنیم . مسلما حفظ ایمان و ارزش های آن در محیط نامساعد بسی دشوار است ولی ارزش افزون تری دارد. خداوند در سوره ((تحریم )) آیه 11 نمونه ای را برای این گونه افراد یادآوری می نماید. خداوند برای موئمنان آسیه همسر فرعون را مثال و نمونه می آورد هنگامی که از شوهرش بیزاری جست و عرضه داشت : خدایا! من از قصر فرعون و زیورهای دنیوی گذشتم و تو خانه ای در بهشت برای من بنا کن و مرا از شر فرعون و کردارش و قوم ستمکار نجات بخش . ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/7/3::: ساعت 11:52 صبح

فکر می کنم هر کار و عبادتی انجام می دهم مورد قبول خدا نیست، خیلی این فکرها آزارم می دهند و همش به حال دیگران حسرت می خورم که چقدر نزد خدا عزت دارند اما من گنهکارم، می گن ناامیدی کفره اما من احساس می کنم دچار یاس شده ام به خاطر گناهان زیادی که تا الان داشته ام و حس می کنم خدا از من بدش می آید و حتی توفیق عبادت هم پیدا نمی کنم؟

«چه اتفاقی رُخ داده»
در زندگی دچار لغزش های شده اید، و در حال حاضر که توفیق الهی رفیق راهتان گشته است، و به بیداری دست پیدا کرده اید، احساس می کنید در درگاه الهی جای ندارید. این احساس دو عامل برای آن می توان بیان نمود: شیطان و افکار ناصحیح. که به نظر می رسد شیطان نیز از عدم اطلاعات کافی شما استفاده نموده و به وسوسه تان پرداخته است. با توضیحاتی که می دهیم، امیدواریم نگاه تان را در مورد خدا و آمرزش او تغییر دهیم.
«راهی هست»
گر کافر و گبر و بت پرستی بازآ---بازآ، بازآ هر آنچه هستی بازآ
این درگه ما در گه نومیدی نیست
---صد بار اگر توبه شکستی بازآ
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: چهارشنبه 89/6/31::: ساعت 9:38 صبح

 میشه چند راهکار برای افزایش دید و بینش سیاسی و اجتماعی به من پیشنهاد بدید؟? چه کتابهایی مطالعه کنم؟ با چه افرادی بیشتر نشست و برخاست کنم؟? چه کارهایی انجام بدم؟
موضوع درک و شناخت صحیح از اموری که پیرامون انسان در زندگی جمعی و فردی او می­گذرد از جمله مسائل بسیار مهم و یک نیاز طبیعی و موافق خواسته و منافع انسان است.
اسلام که در حقیقت، دینی روشن گر و در پی بازسازی جوامع انسانی بر اساس روشن بینی و به تعبیری نیک اندیشی در امور و تدبر در مسائل، بوده و بدنبال آگاهی بخشی به طبقات مختلف اجتماع است از همان ابتدای ورود خود به جامعه جاهلی بر شناخت واقع بینانه و از روی آگاهی تاکید کرده است؛ بگونه ای که بسیاری بخاطر همین امر به دین داری روی آورده و از بتان دست ساخته بشری، بیزاری جستند و به حقیقت انسانیت و فطرت خدادادی خود روی آوردند.
ادامه مطلب...

 
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >
 
 
 

جستجوی واژه ها

 

حضور و غیاب

 

فهرست موضوعی یادداشت ها

بندگی[49] . خودسازی[46] . زندگی[44] . اخلاق[42] . عرفان[39] . سوال و پاسخ کوتاه[32] . سیاست[29] . نماز[27] . توحید[23] . خودشناسی[21] . اخلاق جنسی[18] . عشق[17] . گناه[16] . ایمان[15] . سوال و پاسخ کوتاه[13] . غفلت[12] . عبادت[11] . دعا[11] . اعتقاد[9] . توبه[8] . شناخت[8] . شیطان[7] . غیبت[7] . علم[7] . دنیا[7] . تربیت[7] . ازدواج[6] . احکام[6] . مذهب[6] . مرگ[6] . سیر و سلوک[6] . ولایت[6] . وظیفه[5] . معنویت[5] . ریا[5] . اجابت دعا[5] . خانواده[5] . توکل[5] . حجاب[5] . جامعه[4] . اخلاص[4] . امام زمان[4] . سلوک[4] . صبر[4] . عاشورا و عزاداری[4] . مراقبه[4] . عقل[4] . نماز شب[4] . نگاه[3] . والدین[3] . نهی از منکر[3] . غزلیات حافظ[3] . عادت[3] . عاشورا[3] . شوخی[3] . شرک[3] . ریاضت[3] . زیارت[3] . دین[3] . رمضان[3] . امید[3] . تبلیغ[3] . تصوف[3] . بصیرت[3] . انقلاب[3] . تفکر[3] . خدا[3] . حوزه و دانشگاه[3] . دروغ[3] . حیا[2] . حب دنیا[2] . حج[2] . خواب[2] . خداشناسی[2] . ارشاد[2] . تقوا[2] . حقوق[2] . چله نشینی[2] . توحیدی[2] . اهل بیت[2] . انتقاد[2] . انسان[2] . پرورش روح[2] . ترس[2] . اخلاق اجتماعی[2] . آخرت[2] . آرامش[2] . رزق و روزی[2] . دینداری[2] . ذکر[2] . رابطه با خدا[2] . زهد[2] . سعادت[2] . شخصیت[2] . شهادت[2] . شهوت[2] . سیر و سلوک[2] . شادی[2] . طلسم[2] . غضب[2] . فحش[2] . فکر[2] . فکر گناه[2] . قرب[2] . عمل[2] . عمل صالح[2] . عزاداری[2] . عزت[2] . گریه[2] . گذشت[2] . گناه و توبه[2] . معاشرت[2] . قلب[2] . کربلا[2] . کمال[2] . گوناگون[2] . هدف[2] . نماز صبح[2] . نفس[2] . مهدویت[2] . مهمانی . موسیقی . موفقیت . مومن . ناامیدی . نامحرم . نبوت . نسبیت . نفاق . نفرت . نفس اماره . نقش زنان . معیشت . مهار نفس . نماز قضا . نماینده،مجلس . همت و اراده . همسر . هنر . هو . هوس . واجب . نوحیدی . نیت . نماز جمعه . وحدت وجود . ورزش . ولایت فقیه . ولایت مداری . یاد خدا . کرامت، شفای بیماران . کربلا، عاشورا . لباس . لذت نماز . لعن . لواط . ماه رجب . مجادله . مجذوب، سالک . محاسبه . محبت . محبوبیت . محیط آلوده . مدپرستی، مدگرایی . کمال-خودشناسی-خودسازی . کینه . کم خوری . قلب سلیم . قهر . قیصر امین پور . کرامت . معرفت . معرفت خدا . معروف،منکر . معصومین . مسافرت . مسلمان واقعی . مصاحبه . گناهان صغیره . گرایش به بدی . گره در کار . عرفان کاذب . عریضه . عشق الهی . عشق مجازی . عصبانی . غذا خوردن . غرور . علم و عمل . عمر . عمره . قرب به خدا . قساوت . قضاوت . قطب . فنای فی الله . فیلم . قبر . قبولی عمل . قدرت . فطرت . فقر . غلفت . غم و غصه . طول عمر . ظرفیت . عاقبت به خیری . عبودیت . عجب و خودپسندی . شیعه . شیعه، شهادت طلبی . صحت عمل . صراط . صفات . صوفیه . طلبگی . طلبه . شادی و نشاط . شانس . سیره ائمه . سیاسی . سید حیدر آملی . سوال و پاسخ کوتاه 21 . شهید،شهادت . شناخت امامان . شخصیت ها . شرک . شکر . شلوار لی . سکس . سکولاریسم . سلامت . سلوک، عرفان، شیعه . سوء عاقبت . زیبایی . سالمندان . سالک، مجذوب . سختی ها . زبان . زنا . رابطه با دختران . رجبعلی خیاط . رحمت . رحمت خدا . دین داری . دین، وحی . خودسازی-رشد- . خودسازی-سیر و سلوک- . رضایت . رضایت خدا . رفاقت . روابط نامشروع . روزه . روشنفکر . آرزو . آرزوی مرگ . آزادی معنوی . ابتلا . آداب سلوک . احترام والدین . احضار ارواح . اخلاق اجماعی . اراده . اراده، گناه . ارامش . انتخاب، مجلس . امامان . امتحان . اعتماد به نفس . اعتکاف . اقتصاد . استجابت . استجابت دعا . استراتژی . اسلام . اسم ذات . اشک . اصولگرایی . تجلی . تجمل گرایی . تصوف و درویشی . تعادل . تغذیه . تفکر . پسر و دختر . پوشش . بصیرت- . بهشت، برزخ . بی نماز . بینش سیاسی . پائولوکوئیلو . پاکی قلب . پرخوابی . انسان، خوب و بد . انرژی . اهل بیت- . اولیای خدا . اینترنت . بخشش گناه . بخل .
 

مشترک شوید