سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 2745838

  بازدید امروز : 26

  بازدید دیروز : 549

وبلاگ موسسه رستگان www.mrastegan.ir

 
خدایا! از تو هدایت در گمراهی و بینایی در کوری و راه راست در بیراهه درخواست می کنم . [امام صادق علیه السلام]
 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/6/6::: ساعت 11:49 صبح

روش توبه کردن از گناهان چگونه است؟

به نکات ذیل با دقت و تأمل توجه شود:

الف - توبه در لغت به معنای بازگشت است. هر کسی بازگردد، تائب است. حق تعالی نیز توبه‌پذیر است، به همین دلیل یکی از اسامی حق تعالی نیز «تواب» است. چرا که او بیش از بنده‌ی خود، به او رو می‌کند، نظر لطفش را به تائب باز می‌گرداند و او را مورد لطف و عنایتش قرار می‌دهد. چنان چه خداوند کریم، در کلام وحی و در معرفی خودش می‌فرماید: ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: چهارشنبه 89/6/3::: ساعت 9:52 صبح

نوشتن عریضه برای امامان معصوم مثلا امام رضا حقیقت دارد؟ و آیا آن حضرت واقعا عریضه ها را می خواند؟

پاسخ شما دوست عزیز را در چند محور پی میگیریم:
عریضه چیست؟
اغلب لغت شناسان عریضه را به عرض حال و درخواست نامه معنی می‌کنند(الرائد، ج 2، ص 1183). برای «عرض» معانی مختلفی بیان می‌دارند که یکی از آنها، بیان مطلبی از طرف فرد کوچکتر به بزرگتر است. بر این اساس معنی به عرض رساندن عبارت از گفتن و بیان کردن مطلبی از طرف کوچک‌تر به بزرگ‌تر است.( فرهنگ معین، ج 2، ص2288 ) و به طور کلی، عریضه‌نویسی از مفاهیمی است که در حوزه‌های مختلفِ معرفتی دارای تعاریف و کارکردهای متفاوتی است. در حوزه دادرسی و دادخواهی یکی از شیوه‌های طرح دعاوی عریضه است که همانا شرح حال شاکی یا دادخواست است. گاه این دادخواهی در برخی مقاطع تاریخی شکل و شمایل حرکت سیاسی نیز به خود گرفته‌ است. در حوزه معرفت دینی یکی از شیوه‌های خاص توسل جستن به خداوند متعال و اهل بیت (ع) است که در طول تاریخ، در فرهنگ ایرانی-اسلامی همواره به آن توجه شده است.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: دوشنبه 89/6/1::: ساعت 12:46 عصر

علت این که کسی طلسم و جادو را یاد بگیرد و انجام دهد در اسلام طرد شده است چیست؟
آیا فردی که با علوم غریبه آشنا باشد در زمان مرگ به سختی جان خواهد داد و مورد آزار و اذیت از سوی جن و پری خواهد شد؟
تعدادی کتاب در این رابطه از یکی از سایت ها دانلود کردم و دارای یک سری اشکال انسان و حیوان و یکسری نمادهای مختلفی دارد. آیا انجام دادن کارهای ذکر شده در کتاب، مثلا نوشتن یک طلسم و طبق راهنما به آن عمل نمودن کار اشتباهی است؟ برای کنجکاوی هم انجام دادن آن آیا مشکل ساز خواهد شد؟ خواهشمندم راهنمایی فرمائید؟

در پاسخ به مطالب ذیل توجه کنید :
1- طلسم عبارت است از نقوش سحرى یا تنجیمى و یا چیزى منقّش به این نقوش، که براى دفع آفتها یا چشم زخم و یا حوادث دیگر تهیه مى کنند. 
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: دوشنبه 89/6/1::: ساعت 12:44 عصر

در ماه مبارک رمضان روایت است که شیاطین غل و زنجیر می شوند پس چگونه دیده می شود که افرادی به راحتی گناه انجام می دهند؟

خداوند متعال به لطف و رحمت و عنایت ویژه ای که به بندگانش و به ویژه مؤمنان دارند، زمان ها و مکان ها و اسبابی برای آنها قرار داده است تا با ارتباط با آنها بتوانند از آنها استمداد جسته، در جهت حفظ و تقویت ایمان خود و قرب به پروردگار و نیز جبران خطاها و گناهان گذشته و پاک کردن آنها و آمادگی پیدا کردن برای دریافت فیض الهی، تلاش و کوشش کنند. بهترین فرصت برای نیل به این اهداف والا، ماه مبارک رمضان است که ماه مهمانی پروردگار و نزول رحمت بی کران او است.  ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: دوشنبه 89/6/1::: ساعت 12:43 عصر

درباره رجبعلی خیاط می خواستم اطلاعات کامل داشته باشم، اگر لطف کنید؟

حدود چهل و پنج سال از مرگ «رجبعلی نکوگویان» معروف به «رجبعلی خیاط» گذشت. امروزه بسیاری از افراد دلیل معروفیت و محبوبیت ایشان در عصر خود را نمی‌دانند اما«محمد محمدی ری‌شهری» در کتاب «تندیس اخلاص» و «کیمیای محبت»درباره ایشان آورده است..
عبد صالح خدا «رجبعلی نکوگویان» در سال 1262 هجری شمسی در تهران دیده به جهان گشود. پدرش مشهدی باقر یک پیشه‌ور ساده بود وهنگامی که 12 ساله بود پدرش از دنیا رفت و او را که از نعمت خواهر و برادر تنی بی‌بهره بود تنها گذاشت. دوران کودکی و نوجوانی را همانند سایرین به فراگیری خواندن و نوشتن پرداخت و پس از آن برای گذران زندگی، به کار خیاطی روی آورد.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: دوشنبه 89/6/1::: ساعت 10:42 صبح

 بدخی عرفا اعتقاد به سقوط تکلیف دارند. آیا درست هست؟ در حالی که پیامبر که کامل ترین انسان است، تا ‏رحلتشان به واجبات عمل می کردند. پاسخ عرفا در این مورد چه می باشد؟ لطفا پاسخ مفصل بدید اگه هم منبعی هست ‏معرفی کنید؟

پاسخ شما دوست عزیز را با توجه به همخوانی رشته تحصیلیتان با سوال مربوطه در چند محور پی می گیریم:
تبیین شریعت،طریقت و حقیقت در عرفان اسلامی:
اساس سخن عرفا در این است که شریعت را دارای ظاهر و باطن می دانند و معتقدند انسان ظاهری دارد و باطنی ،در نتیجه یک خطاب خدا به ظاهر ادمی و خطاب دیگر به باطن اوست.ظاهر شریعت ،اعمال و احکام شرعی است که فقه عهده دار انست و باطن آن ،اعمال قلبی و سری و روحی است که آن را طریقت گویند و حقیقت ،نتیجه عمل به دستورات ظاهری و باطنی (شریعت وطریقت) می باشد. در حقیقت طریقت در نگاه عرفا ،همان باطن شریعت و مراحل سیر و سلوک عرفانی و منازل و مقامات ،در قالب حرکتی مداوم است که مصادیق آن در توجه به خدا و طهارت باطنی بوده و پیامبر صلی الله علیه واله مصداق اتم و الگوی کامل ان می باشد.درک حقیقت نیز ثمره چنین کوششی خواهد بود.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: یکشنبه 89/5/31::: ساعت 1:1 عصر

من دانشجوی ادیان وعرفان هستم چند سوال داشتم: فقهای متشرع در چه مواردی به عرفا خرده می گیرند؟ و آیا این مخالفت ها از نظر اسلام صحیح است؟

مخالفت علمای شیعه با تصوف را می توان در دو جنبة کلّی علل دینی و علل سیاسی – اجتماعی، تقسیم نمود، که به توضیح هر یک به اختصار می پردازیم
* علل دینی:
علل مخالفت های دینی با تصوف ،در دو محور بدعت ها و انحرافات عملی و انحرافات نظری، خلاصه می‌شود:
الف: بدعت ها و انحرافات عملی:
1) شریعت گریزی: برخی از جهلة صوفیه، معتقد بودند که تقید به احکام شریعت، وظیفه عوام است و حال خواص و اهل حقیقت، عالی تر از آن است که به رسوم ظاهر، مقید شوند. شریعت گریزی در تصوف به صورت های مختلفی، ظهور و بروز داشته است از جمله
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: یکشنبه 89/5/31::: ساعت 12:52 عصر

دیگه خسته شدم، دیگه اعتماد به نفسی برام باقی نمانده، وارد هر کاری که میشم پولش حلال نیست، یا محیط خوبی نداره، تا کی باید دنبال کار بگردم، یک سال طول کشید تا تونستم کارمند تعاونی بشم حالا بعد از این سختی ... من با چه امیدی باید زنده باشم، تا کی باید مجرد باشم ... خدایا کاش مرگم رو برسونی ... خدایا مرگ بهتر است از این زندگی سخت و پرگناه ... ! نه پولی دارم تا ازدواج کنم و نه کاری دارم تا سر و سامان بگیرم ... خدایا خسته شدم توی این سن موهام دارن سفید میشن ... به خدا که دیگه خسته شدم ... منو ببر جای خودت تا آلوده آلوده نشدم ...؟

با سلام به پرسشگر گرامی که هم چنان سوال های خود را با ما در میان می گذارید، امیدواریم راهنمای خوبی برای شما باشیم.
«کار»
عقل اسیر است و همى‏خواهد ز حق--- روزى بى‏رنج و نعمت بر طبق
کار و تلاش که جوهره ی هر مردی است، در شما وجود دارد و این یک نقطه ی قوتی برای شما محسوب می شود. اما در مورد شغلی که جدیداً به آن پرداخته اید، دل نگرانی های در شما موج می زند که چه بسا عامل آن حساسیت بیش از اندازه ی شما باشد. شما نباید توقع داشته باشید که کار و محیط آن وفق دل شما باشد.
ادامه مطلب...

 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: یکشنبه 89/5/31::: ساعت 12:19 عصر

برای نگاه داشتن توبه چه کارهایی باید انجام داد؟

دوست گرامی. هدف انبیای الهی این بود که به انسان زندگی بر محور خداوند را بیاموزند. درمان تمام دردها و جبران کننده تمامی نقایصه های بشر رابطه با خدا است. گناه رابطه با خداوند را تخریب می کند و ضد سعادت است. برای استمرار توبه اولا سعی کنید درباره انسان و هدف زندگی انسان که قرب به خداوند است مطالعه داشته باشید و ثانیا درباره تاثیر منفی گناه بر حرکت انسان به سوی خداوند بدانید و ثالثا زمینه های گناه را در زندگی خود پاک کنید. مثلا ازدواج بهترین وسیله برای نفی زمینه ها و حفظ ایمان و استمرار توبه است. از شیطان به خدا پناه ببرید و توسل داشته باشید. موفق باشید.

 

ای کاش می تونستیم خدا رو ببینیم. برای یک عاشق خیلی سخته معشوقش رو نبینه. چرا نمی شه؟

پاسخ: دوست گرامی. خدا نادیدنی نیست. علی ع فرمود من خدایی را که ندیده ام عبادت نکرده ام. البته خیلی چیزها وجود دارند که با چشم سر دیدنی نیستند. درد وجود دارد ولی شما درد را با چشم نمی بینید. همین طور لذت. خود ذات خدای متعال دیدنی نیست اما مظاهر ذات که اشیا و موجودات باشند دیدنی هستند و به راحتی می توان حضور خدای متعال را در موجودات عالم هستی مشاهده و احساس کرد. حیات و هوشمندی خود شما به خاطر حضور خداوند در وجود شما است. زیبایی هایی که مشاهده می کنید همه زیبایی خداوند است که در اشیا ظهور کرده. قرآن: اینما تولوا فثم وجه الله. هر طرف بنگرید صورت خدا را می بینید.

 

آیا انجام اعمال دینی( واجبات و مستحبات) در خانه و جلوی خانواده حکم ریا را دارد؟

پاسخ: دوست گرامی. انجام اعمال دینی در حضور دیگران ریا نیست. ریا منوط به قصد ریا است. کسی که عمل ریایی انجام می دهد قصدش این است که از این طریق در دل دیگران جای باز کند و بتواند از طریق محبوبیت, به دنیا یعنی مال و مقام دست یابد. ریا یعنی کسی عبادت خدا را وسیله رسیدن به دنیا قرار دهد, ولی کسی که قصدش دنیا نیست و برای قرب الهی نماز می خواند ریاکار نیست چه در خفا و چه در علن. موفق باشید.

 

توضیحی درمورد کلمه گناه میخواستم، اصلا به چه کاری میگن گناه؟ ممنون میشم اگه توضیح کاملی را دریافت کنم.

پاسخ: دوست گرامی به شما ماموریت می دهند که به جنوب بروید شما به شمال می روید. هر مقدار که پیش می روید از هدف اصلی دور می شوید. گناه، یعنی پشت کردن به خدا و در راهی رفتن که انسان را از خدا دور می کند. اثر معنوی این دور شدن از خدا، تاریک شدن دل است، زیرا خداوند نور آسمان و زمین است -الله نور السموات و الارض- و دور شدن از خدا، یعنی دور شدن از نور و تاریک شدن باطن انسان و توبه در مقابل آن است. توبه، یعنی بازگشتن از راه تاریک گذشته و حرکت به سوی نور خداوند که خوب طبعا اثرش نورانی شدن انسان است و تاریکی های گذشته با نور الهی که بر دل می تابد از بین خواهد رفت.

 

از کجا معلوم خدا توبه را قبول کرده است؟

پاسخ: دوست گرامی. در موضوع توبه مشکلی اگر هست از ناحیه ما است. اگر کسی از گناهان خود به صورت صحیح و واقعی توبه کند, شبهه ای در پذیرش خدای متعال نیست و خداوند هر توبه کننده ای را می پذیرد و می بخشد و حتی دوست دارد, ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین. این ما هستیم که باید ببینیم آیا توانست ایم با صدق و اخلاص به سوی خداوند بازگردیم و از راهی که رفته ایم توبه کنیم و عزم و تصمیم جدی برای حرکت در مسیر خداوند و قرب الهی داشته باشیم یا نه. اگر دیدید در توبه موفق بوده اید, همین بهترین علامت برای پذیرش خدای متعال است. موفق باشید.

 

چگونه ولایت امیرالمومنین(ع) را توصیف کنیم که نه از مقامشان کم شود نه جزء غلات باشیم؟ حد تعادل کجاست؟

پاسخ: دوست گرامی . در زمینه شناخت متعادل معصومین بهترین راه آشنایی و انس با زیارت جامعه کبیره است. در این زیارت تمامی مقامات و منزلت ایشان به صورت تفصیلی بیان شده است. میتوانید از شرح های زیارت جامعه نیز استفاده کنید. خود ایشان فرموده اند: به ما خدا نگویید, هر چه می خواهید بگویید. تنها فرقی که می توان میان ایشان و خداوندگذاشت این است که خداوند ذات است و ایشان مظهر ذات اند . ائمه معصومین و سایر انسان ها مخلوق و مظهر خدا هستند و خداوند ذات هستی است. اطلاق ذات به ایشان غلو و کفر است و غیر از این هر چه گفته شود مشکلی ندارد. موفق باشید.

 

اگر کسی مرتکب گناهی بشود تمام اعمال و عبادات گذشته اش پاک می شود یا خیر؟

پاسخ: دوست گرامی. پاک شدن اعمال گذشته توسط گناه بستگی به نوع گناه دارد. آری اگر شخص به کلی کافر و مرتد شود, خوب اعمال و عبادات گذشته اش کاملا حبط می شود و بی اثر خواهد بود, بقره، 217 و کسانی از شما که از دین خود برگردند و در حال کفر بمیرند آنان کردارهایشان در دنیا و آخرت تباه می شود. اما گناهان دیگر باعث محو شدن کامل عبادات گذشته نیست. مثلا در مورد صدقه داریم که : ای اهل ایمان صدقات خود را بسبب منت و آزار تباه نسازید. آیه264 سوره بقره یعنی منت گذاری و آزار باعث حبط صدقه می شود و اینطور نیست که تمامی اعمال گذشته را بی اثر و حبط کند. موفق باشید.

 

استغفار به چه معناست؟

دوست گرامی. استغفار یعنی طلب بخشش و پوشش گناه از خداوند, البته کسى در محضر امام‏على(ع) استغفار کرد. حضرت فرمود: آیا مى‏دانى استغفار یعنى چه؟ استغفار 6 مرحله دارد: 1- پشیمانى از گذشته, 2- تصمیم بر ترک همیشگى گناه, 3- بازگرداندن حق مردم، 4- قضاى واجبات، 5- گوشت‏هایى را که بر اثر حرام بر بدنت روییده با اندوه بر گناه ذوب کنى تا گوشت تازه بروید، 6- به همان اندازه کع طعم معصیت را چشیدى، رحمت طاعت را نیز بچشى، (نهج‏البلاغه، حکمت 417).

 

 


 
تهیه کننده: سید مصطفی علم خواه ::: شنبه 89/5/30::: ساعت 12:31 عصر

نمی دانم چرا دعاهای من اصلا مستجاب نمی شود، تمام حاجاتم هم مشروع است، گاهی به خدا التماس هم می کنم ولی سودی ندارد، خدا را به ائمه معصومین(ع) هم قسم می دهم ولی سودی ندارد؟ نمیتوانم با این سخن که هرچه دعا می کنم مصلحت من نیست که مستجاب شود، قانع شوم، آیا مثلا داشتن شغل مصلحت یک جوان نیست؟

ذکر چند نکته در پاسخ به سؤال شما لازم و ضروری است؛ تقاضا دارم هر نکته را چند بار با دقت، مطالعه کنید:
- انسان به هنگام دعا کردن، فقط باید خدا را با قبل و زبان، بخواند و از خدا طلب برآورده شدن حاجت را داشته باشد. گاه انسان در دعا با زبان، خدا را می خواند، ولی در قلب چشم امید به خلق خدا دارد. این خود مانعی است بر سر راه استجابت دعا. 
ادامه مطلب...

 
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >
 
 
 

جستجوی واژه ها

 

حضور و غیاب

 

فهرست موضوعی یادداشت ها

بندگی[49] . خودسازی[46] . زندگی[44] . اخلاق[42] . عرفان[39] . سوال و پاسخ کوتاه[32] . سیاست[29] . نماز[27] . توحید[23] . خودشناسی[21] . اخلاق جنسی[18] . عشق[17] . گناه[16] . ایمان[15] . سوال و پاسخ کوتاه[13] . غفلت[12] . عبادت[11] . دعا[11] . اعتقاد[9] . توبه[8] . شناخت[8] . شیطان[7] . غیبت[7] . علم[7] . دنیا[7] . تربیت[7] . ازدواج[6] . احکام[6] . مذهب[6] . مرگ[6] . سیر و سلوک[6] . ولایت[6] . وظیفه[5] . معنویت[5] . ریا[5] . اجابت دعا[5] . خانواده[5] . توکل[5] . حجاب[5] . جامعه[4] . اخلاص[4] . امام زمان[4] . سلوک[4] . صبر[4] . عاشورا و عزاداری[4] . مراقبه[4] . عقل[4] . نماز شب[4] . نگاه[3] . والدین[3] . نهی از منکر[3] . غزلیات حافظ[3] . عادت[3] . عاشورا[3] . شوخی[3] . شرک[3] . ریاضت[3] . زیارت[3] . دین[3] . رمضان[3] . امید[3] . تبلیغ[3] . تصوف[3] . بصیرت[3] . انقلاب[3] . تفکر[3] . خدا[3] . حوزه و دانشگاه[3] . دروغ[3] . حیا[2] . حب دنیا[2] . حج[2] . خواب[2] . خداشناسی[2] . ارشاد[2] . تقوا[2] . حقوق[2] . چله نشینی[2] . توحیدی[2] . اهل بیت[2] . انتقاد[2] . انسان[2] . پرورش روح[2] . ترس[2] . اخلاق اجتماعی[2] . آخرت[2] . آرامش[2] . رزق و روزی[2] . دینداری[2] . ذکر[2] . رابطه با خدا[2] . زهد[2] . سعادت[2] . شخصیت[2] . شهادت[2] . شهوت[2] . سیر و سلوک[2] . شادی[2] . طلسم[2] . غضب[2] . فحش[2] . فکر[2] . فکر گناه[2] . قرب[2] . عمل[2] . عمل صالح[2] . عزاداری[2] . عزت[2] . گریه[2] . گذشت[2] . گناه و توبه[2] . معاشرت[2] . قلب[2] . کربلا[2] . کمال[2] . گوناگون[2] . هدف[2] . نماز صبح[2] . نفس[2] . مهدویت[2] . مهمانی . موسیقی . موفقیت . مومن . ناامیدی . نامحرم . نبوت . نسبیت . نفاق . نفرت . نفس اماره . نقش زنان . معیشت . مهار نفس . نماز قضا . نماینده،مجلس . همت و اراده . همسر . هنر . هو . هوس . واجب . نوحیدی . نیت . نماز جمعه . وحدت وجود . ورزش . ولایت فقیه . ولایت مداری . یاد خدا . کرامت، شفای بیماران . کربلا، عاشورا . لباس . لذت نماز . لعن . لواط . ماه رجب . مجادله . مجذوب، سالک . محاسبه . محبت . محبوبیت . محیط آلوده . مدپرستی، مدگرایی . کمال-خودشناسی-خودسازی . کینه . کم خوری . قلب سلیم . قهر . قیصر امین پور . کرامت . معرفت . معرفت خدا . معروف،منکر . معصومین . مسافرت . مسلمان واقعی . مصاحبه . گناهان صغیره . گرایش به بدی . گره در کار . عرفان کاذب . عریضه . عشق الهی . عشق مجازی . عصبانی . غذا خوردن . غرور . علم و عمل . عمر . عمره . قرب به خدا . قساوت . قضاوت . قطب . فنای فی الله . فیلم . قبر . قبولی عمل . قدرت . فطرت . فقر . غلفت . غم و غصه . طول عمر . ظرفیت . عاقبت به خیری . عبودیت . عجب و خودپسندی . شیعه . شیعه، شهادت طلبی . صحت عمل . صراط . صفات . صوفیه . طلبگی . طلبه . شادی و نشاط . شانس . سیره ائمه . سیاسی . سید حیدر آملی . سوال و پاسخ کوتاه 21 . شهید،شهادت . شناخت امامان . شخصیت ها . شرک . شکر . شلوار لی . سکس . سکولاریسم . سلامت . سلوک، عرفان، شیعه . سوء عاقبت . زیبایی . سالمندان . سالک، مجذوب . سختی ها . زبان . زنا . رابطه با دختران . رجبعلی خیاط . رحمت . رحمت خدا . دین داری . دین، وحی . خودسازی-رشد- . خودسازی-سیر و سلوک- . رضایت . رضایت خدا . رفاقت . روابط نامشروع . روزه . روشنفکر . آرزو . آرزوی مرگ . آزادی معنوی . ابتلا . آداب سلوک . احترام والدین . احضار ارواح . اخلاق اجماعی . اراده . اراده، گناه . ارامش . انتخاب، مجلس . امامان . امتحان . اعتماد به نفس . اعتکاف . اقتصاد . استجابت . استجابت دعا . استراتژی . اسلام . اسم ذات . اشک . اصولگرایی . تجلی . تجمل گرایی . تصوف و درویشی . تعادل . تغذیه . تفکر . پسر و دختر . پوشش . بصیرت- . بهشت، برزخ . بی نماز . بینش سیاسی . پائولوکوئیلو . پاکی قلب . پرخوابی . انسان، خوب و بد . انرژی . اهل بیت- . اولیای خدا . اینترنت . بخشش گناه . بخل .
 

مشترک شوید