بازدید امروز : 31
بازدید دیروز : 40
چه زمان باید به یاد مرگ بود؟ آیا خوب است قبل از غذا خوردن باشد، سطحی باشد؟ اصلا چطور باید به یاد مرگ افتاد؟ مگر حدیث نداریم که مرگ مثل رفتن از یک خانه به خانه ی دیگر است؟ این که سختی ندارد؟
در سوال شما دو نکته اساسی به چشم می خورد که پایه سوال ،بر آن نهاده شده است.
اول آنکه از یاد مرگ قبل از غذا خوردن سوال کرده اید ،که این نشان میدهد شما دوست عزیز،یاد مرگ را نوعی مبارزه با لذات دنیا می دانید.
دوم آنکه یاد مرگ را همراه با سختی و مشقت پیش فرض دانسته وآنرا مخالف با تعبیرات ائمه معصومین ازمرگ تلقی کرده اید.
با توجه به این دو نکته، پاسخ به سوال شما را در چند بخش پی میگیریم: ادامه مطلب...
ویژگی کسانی که باید با آنها حب و بغض داشته باشیم را معرفی بفرمایید و در صورت نیاز منابع بیشتر معرفی کنید؟
خداوند در قرآن کریم در وصف پیامبر (صلی الله علیه و اله) و یارانش فرموده است: «محمد رسول الله والذین معه اشدّاء علی الکفار رحماء بینهم؛ (سورة فتح آیه آخر) محمد فرستاده خدا و کسانی که با اویند، بر کافران سختگیر و با خودهایشان مهربانند».
این آیه یک قائده ی کلی را به دست ما می دهد که باید با مؤمنین مهربان بود و محبت داشت و با کفار، نامهربان و سخت گیر. البته منظور از کفار در اینجا، کسانی هستند که از سر عناد و لجاجت و دشمنی، با اسلام و مسلمین در ستیزند و دیگران را بر علیه مسلمانان می شورانند. ادامه مطلب...
سوال: برنامه ای عملی برای ماه مبارک رمضان می خواهم. برنامه ای که با عمل به آن بعد از رمضان احساس کنم یک قدم به خدا نزدیکتر شده ام؟
میهمانى خداوند، به معناى اکرام و رحمت خاص الهى بر بندگان است؛ بر اساس روایات، چند موضوع نشان از میهمانى خداوند است که عبارتند از:
1. از شب اول ماه رمضان درهاى بهشت باز مىشوند و تا شب آخر بسته نمىشوند.1
2. از ابتدا تا انتهاى ماه رمضان، درهاى جهنم بسته مىشوند.2
3. شیاطین در بند و زنجیر مىشوند تا نتوانند روزه بندگان را خراب کنند.3 ادامه مطلب...
در روایت آمده بیشترین افرادی که به جهنم می روند به خاطر زبانشان است. هفتاد گناه پای زبان می نویسند. این هفتاد گناه را نام ببرید؟
پاسخ: خداوند در قرآن کریم به نعمت زبان اشاره فرموده و می فرماید: (الرَّحْمنُ عَلَّمَ الْقُرْآنَ خلق الانسان عَلَّمَهُ الْبَیانَ؛[1] زبان عمده ترین وسیله ای است که مردم به کمک آن با یکدیگر ارتباط فکری برقرار می کنند و ایجاد تفاهم و انتقال مفاهیم از طریق زبان صورت می گیرد. در یک جمله زبان ملاک ارزش و معرف شخصیت انسان و ترازوی عقل اوست. حضرت علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: «المرءُ مخبوء تحت لسانه؛[2] شخصیت هر کس در پی زبان اوست» زبان با تمام فوائدی که برایش ذکر می شود مفاسد و آفاتی نیز دارد که باید آنها را شناخت تا با کنترل زبان، از ابتلاء به آن آفات پیشگیری و اجتناب ورزید.
در قرآن کریم آمده است: ای کسانی که ایمان آورده اید نباید قومی قوم دیگر را مسخره کند، شاید آنها از اینها بهتر باشند، و نباید زنانی زنان دیگر را مسخره کنند، شاید آنها از اینها بهتر باشند.از یکدیگر عیب مگیرید، و به همدیگر لقبهای زشت مدهید، چه ناپسندیده است نام زشت پس از ایمان. و هر که توبه نکرد آنان خود ستمکارند.»[3] ادامه مطلب...
راه دل کندن از دنیا چیست؟
در ابتدا باید عرض کنیم که به ما دستور داده اند «حب دنیا» را از دل بکنیم؛ نه اینکه از دنیا بهره نبرده، از آن فاصله بگیریم؛ زیرا برای رسیدن به آخرت می بایست از دنیا عبور کرد و آنچه مذموم است، حب دنیاست نه استفاده از نعمت های دنیا. با ذکر این مطلب به پاسخ سؤال شما دوست عزیز می پردازیم:
«حب الدنیا رأس کل خطیئه؛ دوستی دنیا، رأس همه ی خطاها و گناهان است». با وجود دوستی دنیا در دل، نمی توان به سمت خدا حرکت کرد و در هر لحظه، خطرات بسیاری انسان را تهدید می کند. ادامه مطلب...
درسته واقعا من به خداوند ایمان واقعی دارم ولی چرا خدا صدای بنده شو نمی شنوه؟
پاسخ: دوست گرامی.کسی که به خداوند ایمان واقعی دارد, می داند که خدای متعال صدای بنده اش را می شنود و دعاهای او را اجابت می کند, ولی باید دقت کرد, برای دریافت فیض الهی ما نیاز به ظرفیت سازی داریم. خداوند دائم الظهور است و باران رحمت اش دائما می بارد, ما باید ظرفیت خود را برای دریافت این فیوضات آماده کنیم. وقتی کسی ظرف وجودش را وارونه بگیرد(گناه), طبیعی است که بهره ای ازاین باران نمی برد. مانند کسی که درس نخوانده و مدرک ندارد و شغل هم ندارد بعد می خواهد با دعا خواندن خداوند به او همسر بدهد. یعنی شرایط و زمینه ها را فراهم نکرده و فقط توقع دارد. موفق باشید.
پسری 16 ساله هستم نماز و روزه را می گیرم حتی نماز شب هم می خوانم اما از آنها لذت نمی برم چیکار کنم؟
پاسخ: دوست عزیز. شما 16 سال دارید و تازه شروع کرده اید. این مسیری است که باید به تدریج عمیق و لذت بخش شود. سعی کنید معرفت خودتان را به دین و خدا افزایش دهید. به هر مقداری که انسان در جاده توحید و ولایت حرکت می کند, روح اش بزرگتر و عمیق تر می شود و از عبادت لذت بیشتری خواهد برد. نگران نباشید. شما در حال نهادینه کردن دین در وجود خود هستید. هر چه می توانید مطالعه کنید و شناخت خود را افزایش دهید. موفق باشید
تعریف ریا و ریاکاری چیست؟
پاسخ: ریا یعنی طلب منزلت و مقام در قلبهاى مردم به وسیله عبادات و طاعات خداوند متعال. این گونه ریا که در مقابل «اخلاص» در نیت مطرح می شود، به لحاظ شرعی شرک در عبادت و حرام است و سبب باطل شدن عبادت نیز مىشود.
شرایط تحقق ریا: قصد ریا- قصد کسب ثروت و ریاست از طریق عبادت و کارهای قربی -ریا در عبادتهای مستحب امکان تحقق دارد و معمولا در واجبات ریا نیست. گاهی ریا صرفا حساسیت و وسواس است و واقعی نیست. موفق باشید.
برای حضور قلب در نماز چه کار کنیم؟
پاسخ: دوست گرامی. در پاسخ به سوال شما خوب است بدانید: تمرکز در نماز یا حضور قلب بازتاب تمرکز انسان در طول روز و زندگی است. اگر کسی بتواند زندگی خود را توحیدی کند, یعنی خدامحور قرار دهد و متمرکز روی خدا باشد, در نماز هم که ادامه این راه است, موفق خواهد بود. به هر مقدار که در طول شبانه روز با خدا هستیم و به یاد خدا هستیم, در نماز هم می توانیم به این مهم برسیم. معرفت خدا و عشق به خداوند رمز چنین موفقیتی است. البته در جای آرام و ساده و در حالت آرامش نماز خواندن هم کمک خواهد کرد, اغلب اشتغال و علائق فراوان زندگی مادی مانع حضور قلب می شود. موفق باشید.
فلسفه گریه در عزاداری حسین (ع( چیست؟
پاسخ: دوست گرامی. امام حسین (ع) نماد دفاع از حق و عدالت و توحید و ارزش های الهی و نفی و مبارزه با کفر و شرک و ظلم و اشرافی گری و بدی ها است. هر مسلمانی برای حرکت در این مسیر نیاز به راهنما و الگو و الهام بخش دارد و فلسفه عزاداری و گریه بر امام حسین ع زنده کردن یاد و خاطره قیام آن حضرت برای تحقق این اهداف است. تا همچنان این راه به روی طالبان حقیقت باز باشد و کلمه الله بر کفر و شیطان پیروز گردد. فلسفه عزاداری الهام گرفتن از حرکت آن حضرت و درس و عبرت گرفتن است. موفق باشید.
پسری 16 ساله ام که در گذشته گناهان بسیار زشتی انجام می دادم اما به لطف خدا یک سال است آن گناهان را ترک کرده ام اما فکر تکرار گناهان اذیتم می کند خواهش می کنم راهنماییم کنید؟
پاسخ: دوست گرامی. فشاری که احتمالا در زمینه شهوت احساس می کنید, ناشی از تحریکات طبیعی است که در بدن و نفس شما وجود دارد. برای اینکه از کنترل خارج نشوید, سعی کنید چند کار انجام دهید. یک. روزش کنید و انرژی خود را تخلیه نمایید. دو زمینه های دیداری و شنیداری محرک را از زندگی خود پاک کنید. سه . در فضاهای معنوی فراوان حضور یابید و زیاد نماز بخوانید و با خدا و ائمه معصومین زیاد ارتباط داشته باشید و از ایشان کمک بخواهید و دعا کنید چهار. با دوستان مومن و پاک معاشرت نمایید. پنج. هیچ وقت بیکار نباشید. دائم مشغول کار و مطالعه و خودسازی باشید . موفق باشید.
بهترین کار برای توبه برای کسی که بسیار گناه کرده و حال خیلی پشیمان است، چه چیزی است؟
پاسخ: دوست گرامی. بهترین کار همین توبه و بازگشت به خدا است. برای تحقق کامل توبه علاوه بر پشیمانی لازم است گناه را کاملا ترک نمایید و سعی کنید گذشته را نیز چه حق الناس باشد چه حق الله, به نحوی در حد امکان جبران کنید. و با استغفار از خداوند طلب بخشایش نمایید. برای مطالعه بیشتر به سایت پرسمان اخلاق گزینه اخلاق بندگی مراجعه نمایید. موفق باشید
همین امتحانات جزیی....همین که بابت گناهی توبه میکنم و سبک میشوم گناه بعدی به سراغم میاید چه کار باید بکنم.من آروزهای معنوی بزرگی دارم؟
پاسخ: دوست عزیزم. کسی پیدا شده که آرزوهایش معنوی است. چه خوب. البته جوانان پاک فراوانی مانند شما هستند که همین آرزو را دارند, ولی اسباب رسیدن به آن را نمی دانند. بنده با تجربه ای که دارم به شما بگویم. منظور از آرزوهای معنوی خدا است. آرزوی معنوی انسان خدایی شدن است. برای این منظور باید خودسازی توحیدی کنید. باید بتوانید کم کم تمام اندیشه و اخلاق و عملتان را خدایی کنید و کم کم از هر چه غیر خدایی است پاک شوید و به آرزوی خود برسید. اجالتا خوب است مطلب روش خودسازی توحیدی را در اینترنت بخوانید. www.akhlagh.porsemani.ir در خدمت شما هستیم. موفق باشید.
برای سیروسلوک در راه خدا چه باید کرد؟
روح دین اسلام توحید است و عرفان آن هم در حقیقت آمیخته با توحید است. در پاسخ به سوال شما به موضوع سیر و سلوک اشاره می کنیم. این روش به گستره زندگی یک انسان مومن, بسیار گسترده است, لکن در این مجال تنها به سرفصل هایی به صورت فهرست وار اشاره می شود تا راهگشای سالکان حقیقت برای برنامه ریزی بهتر باشد.
تعریف سیر و سلوک توحیدی: ادامه مطلب...
راهکار دین برای سیر و سلوک:
راهکار دین توحیدی اسلام برای خدایی شدن انسان و سیر و سلوک, غفلت زدایی و انس دادن و آشنا نمودن انسان با خداوند و ایجاد وحدت میان این دو است, به گونه ای که خدای متعال تمام فکر و ذکر و اندیشه و عمل انسان را اشغال کند و قلب انسان عرش خداوند گردد. قلب المومن عرش الرحمان. (بحار الانوار ج 55, ص 29) قلب مومن عرش خدا است و به تعبیر قرآن کریم رنگ خدایی بگیرد و خدایی شود, صبغه الله و من احسن من الله صبغه. ( بقره, 138) رنگ خدا و چه کسی بهتر از آن است که رنگ خدایی به خود گرفته است. ادامه مطلب...
می خواستم بدونم در نماز باید به چه چیزهایی فکر کرد؟ چگونه به اسرار نماز و حقیقت نماز می توان پی برد؟
در خصوص بخش اول سوالتان باید گفت که فکر و اندیشه انسان در نماز باید بیشتر متمرکز بر دو چیز باشد :
الف – افعال نماز
افعال نماز اعم از قیام ، قعود و سجود هر یک نوعی از خضوع و خشوع در برابر خالق هستی می باشد ، لذا انسان باید در نماز متوجه باشد که هر یک از افعال را برای چه کسی و به چه منظور انجام می دهد و چنان این اعمال را انجام دهد انگار که خداوند متعال را در مقابل خود می بیند.
رسول خدا - صلی الله علیه وآله – فرموده اند :«اعبد الله کانک تراه فان کنت لاتراه فانه یراک» ؛ « عبادت کن خداوند تعالی را، چنانچه گویا او را می بینی ، و اگر تو او را نمی بینی او تو را می بیند.» (نهج الفصاحه ، ص 65.سرالصلوة ، ص 26.مکارم الاخلاق ، ص 459)ادامه مطلب...
چه کار کنم تا مانند حضرت علامه حسن زاده آملی(حفظه الله) شوم؟
از اینکه شما دانشجوی عزیز تصمیم به خود سازی گرفته اید و در مسیر سیر و سلوک الی الله حرکت می نمائید خوشحالیم و امید واریم که خداوند متعال شما را در این مسیر یاری نموده تا به معرفت حقیقی نائل گردید .
رمز موفقیت عرفای بزرگی همچون آیت الله قاضی طباطبایی ، مقدس اردبیلی ، بهجت و حسن زاده آملی که توانسته اند به جایگاه بلند عرفانی نائل گردند عمل نمودن به دستورات قرآن و اهل بیت ( علیهم السلام ) می باشد .ادامه مطلب...
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید